Mobil

Az alvó anya ujjával vásárolgatott a hatéves

Felmerül a kérdés, hogy akkor mennyire biztonságos az ujjlenyomat alapú azonosítás.

A sajtó tele van olyan esetekkel, amikor a gyerek beszabadul apa, vagy anya AppStore-jába, vagy Play Áruházába és ott nyakra-főre vásárolgat brutális számlákat generálva ezzel.

Alvás közbem  is védd az ujjlenyomatot!

Ezekben az esetekben a gyermek valószínűleg tudja a kódokat, de inkább az az általános, hogy a szülőknek eszébe sem jut levédeni a fiókokat, mert nem számolnak azzal a lehetőséggel, hogy ott valódi pénz ellenében lehet vásárolni virtuális, vagy éppen nagyon is valóságos javakat.

A legújabb sztori szerint egy arkansasi család, illetve annak hatávés lánya termelt nem várt kiadásokat a szülőknek, de a történet pikantériája nem is ez, hanem az alkalmazott módszer.

Bethany Howell kislánya az anyuka Amazon alkalmazásába szeretett volna belépni, ami azonban csak a szülő ujjlenyomatának beolvasása után volt lehetséges. A kis felfedező a problémát úgy egyszerűsítette, hogy a kanapén épen szendergő édesanya ujját odaszorította a szenzorra, amivel máris megnyílt az út a csodálatos Pokémon Go ajándéktárgyak felé.

Pokémon Góban gazdag karácsony

A siker annyira felvillanyozta a lányt, hogy hirtelen el is költött 250 dollárt (kb. 74 ezer Ft) összesen 13 árucikkre, és még az sem okozott gondot, hogy pontos szállítási címet adjon meg a vásárlás végén.

A szülők elég gyorsan rájöttek, hogy valami nem stimmel, de mire felfedezték a dolgot, és realizálták, hogy nem hackerek, hanem a saját lányuk fért hozzá a fiókhoz és a számlához, az Amazon csak négy terméket volt hajlandó visszavenni a 13-ból.

Mindez közvetlenül karácsony előtt történt, így a lánynak ajándék tekintetében valószínűleg ez lett a valaha volt leggazdagabb ünnepe, a család felnőtt tagjai pedig innentől valószínűleg kizárólag kesztyűkkel a kezükön mennek aludni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik