Mobil

Megjelent az új, formabontó Angry Birds játék

Vannak benne mérges madarak, malacok, és lufi, sok-sok lufi.

A Rovio rendesen megszenvedett az elmúlt években az ultra sikeres Angry Birds sorozat életben tartásával. Évekkel ezelőtt a Mérges Madarak jelentették a mobiljátékok csúcsát, özönlöttek a folytatások, virágzott a franchise, dőlt a pénz, aztán jött a törvényszerű visszaesés.

Az addigi elképesztő fejlesztési tempó alaposan visszaesett, évenként legfeljebb egy-egy cím jelent meg, a finn stúdiónak össze kellett húznia magát, bár a hivatalos Angry Birds film biztos javított valamit a mérlegen.

Úgy néz ki, hogy idén egy kicsit megint jobban megy a bolt, mert az áprilisi Angry Birds Fight! után megérkezett az univerzum 13. kiadása Blast címen.

A csúzlis, malacvadászós játékmenet már régóta nincs meg ezekben a játékokban, így legfeljebb az ismert karakterek köszönnek vissza innen-onnan. A Blast esetében is ez a helyzet: most színes lufikat (madarakat) kell kidurrantani és minden pályán bizonyos lépésszámon belül begyűjteni a megfelelő számú madarat.

Ezzel nagyjából le is írtam a lényeget. A készítők a mai napig kitartóan sikeres Candy Crush típusú címeket másolták, sok agymunkára nincs szükség, mindössze az azonos színű lufikat kell vadászgatni. Induláskor 270 pálya várja a játékosokat, és a készítők azt ígérik, hogy innentől minden 2. hétben új szinteket jelentetnek majd meg.

Az Angry Birds Blast iOS, és Android verzióban tölthető le ingyenesen, de a játékon belül bőven van lehetőség valódi pénz elköltésére. Az alkalmazás mindössze 80 MB-ot foglal az értékes tárhelyből és kellemes plusz, hogy offline is játszható.

Végül egy érdekes tény: tudtátok, hogy az első Angry Birds 2009-ben jelent meg? Bizony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik