Mobil

Csak áprilisban jöhet a Samsung Galaxy S8

Jó ideje a februári Mobile World Congress környékén érkezett az aktuális csúcsmobil, most azonban nagy a tét, inkább nem sietik el a dolgot.

Úgy tűnik, a robbanós Galaxy Note 7-tel tényleg megégette magát annyira a Samsung, hogy a következő nagy dobásával semmit sem akar kockáztatni. Ugyan a Galaxy S sorozat aktuális modelljei az elmúlt években rendre februárban, vagy legkésőbb március legelején érkeztek meg, sajtóinformációk szerint 2017-ben áprilisra csúszik a bemutató.

A hírt először a Wall Street Journal szellőztette meg, de azóta több forrás is megerősítette, hogy a koreai gyártó ezúttal sokkal körültekintőbben teszteli az új csúcsmobilt. Ennek egyik oka teljesen egyértelmű, a Samsung nem engedhet meg magának hasonló ballépést, ezért az eddigieknél jóval szigorúbb tesztelési feltételekkel és hosszabb tesztidőszakkal szeretne kiküszöbölni minden lehetséges hibát. Másrészt a vásárlóközönségben is meg kell erősíteni a tényt: még akkor is, ha ez a termék későbbi megjelenésével jár, a biztonság elsődleges fontosságú.

Egyszerűen el kell feledtetni a vásárlókban ezt az egész Note 7-es fiaskót, és minden szinten visszatérni a csúcsra.

Koh Dong-jin, a vállalat mobilos részlegének vezetője egyébként állítólag minden eddiginél erősebb hírzárlatot rendelt el, és külön biztonsági intézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy elkerüljön minden lehetésges esetet arra, hogy bármilyen információ idejekorán kiderüljön a telefonról. Épp ezért csak “iparági pletyka” szintjén lehetett annyit felcsipegetni, hogy az új Samsung mobilon állítólag teljesen kávamentes, hajlított kijelző dolgozik majd QHD felbontásban, az eddigi “home” gomb pedig eltűnik, legalábbis fizikai valójában, és beépül a frontpanelbe az ujjlenyomat-olvasóval együtt. Ezen kívül akár az is előfordulhat, hogy a legutolsó iPhone-okhoz hasonlóan az S8-akban sem lesz már jack aljzat a fülhallgatók számára, a készülék rendszerébe azonban beépül egy teljesen új virtuális asszisztens.

Meglátjuk… még akkor is, ha áprilisig kell várnunk rá. Addig lehet nézegetni például egy kiválóan elkészített videót, amelyen egy Steel Drake fedőnevű dizájner által megálmodott, de teljes egészében csak elképzelt Galaxy S8 koncepció látható. Ezen egyébként még van jack aljzat…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik