Mobil

Olyasmit kaphat az iPhone 8, amire régóta várunk

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 12. 15. 14:01

Sőt, ha a találgatások pontosak, akkor forradalmi újítással jöhet jövőre a jubileumi iPhone.
Korábban a témában:

A vezeték nélküli töltést sokan szeretik, használják, de legalább ugyanennyien kritizálják is. A technológia barátai szerint hatalmas könnyebbség csak letenni egy töltő padra a mobilt, nem kell bedugdosni sehova, és az ember le se rántja onnan kábelestül, ami a vezetékes töltéssel elég gyakran előfordul.

Az ellenzők szerint semmi értelme az egésznek, mert így is csak egy bizonyos helyen kell lennie a telefonnak és az az egy mozdulat senkinek sem jelenthet problémát.

De mi van akkor, ha a telefon bárhol lehet és úgy is vezetékek nélkül töltődik?

A technológia már jó ideje létezik, de eddig egyetlen okostelefonban sem jelent meg. A jövőre érkező iPhone 8 állítólag hatalmasat akar dobni és most több történés, folyamat utal arra, hogy ez valóan meg is történik, mégpedig ezzel a forradalmian új és menő töltési módszerrel.

Nagy lenne, ha összejönne

Egyelőre mindez pletykák szintjén kezelendő, de ismerjük meg a szereplőket, amiből kiderül, hogy miért van nagyon is ráció a történetben. Két cégről, illetve az ő együttműködésükről van szó:

  • Az egyik az Energous: ez egy 2013-ban alapított startup, amely egy új vezeték nélküli töltési módszeren dolgozik. Ennek lényege, hogy a töltőn képes energiával ellátni a legfeljebb 5 méteres körzetben található mobil akkuját, és ehhez rádióhullámokat használ. Így:

  • A másik szereplő a Dialog: hosszú évek óta a piacon lévő, elsősorban az energiaszabályozásért felelős chipeket gyártó cég. A Dialog az Apple egyik beszállítója, a termékeinek háromnegyede ott is köt ki.

És akkor a kettőt tegyük össze: a Dialog nemrég 10 millió dollárt pumpált az egyébként anyagi gondokkal küszködő Energousba, így a jövőben az utóbbi termékei, megoldásai a Dialog neve, márkája alatt jelennek meg, plusz ezzel meg is nyílt az út az Apple felé.

Ezzel nagyot dobna az Apple

Ezt a lépést még bőven időben tették meg a felek ahhoz, hogy az Energous WattUp nevű technológiája formát öltsön, és esetleg bekerüljön az új iPhone-ba. Egy kicsit gyengíti sztorit, hogy néhány CES-es demón kívül az Energous egyebet nem nagyon tudott felmutatni, a megoldás nem került be még egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható mobiltermékbe sem, mégis érdekes, hogy egy olyan beszállítóval léptek partneri viszonyba, amely elsősorban az Apple-t szolgálja ki, aki egyébként évekkel ezelőtt több szabadalmat is adott már be a rádióhullám alapú töltéssel összefüggésben.

Ha a teória igaz (és van esély rá), az Apple az iPhone 8-cal végre mutatna valamit, amit addig senki sem tudott megoldani. Egy olyan iPhone-t, ami hazaérve, vagy egy étterembe belépve akkor is töltődik, ha az az ember zsebében marad.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.