Mobil

Olyasmit kaphat az iPhone 8, amire régóta várunk

Sőt, ha a találgatások pontosak, akkor forradalmi újítással jöhet jövőre a jubileumi iPhone.

A vezeték nélküli töltést sokan szeretik, használják, de legalább ugyanennyien kritizálják is. A technológia barátai szerint hatalmas könnyebbség csak letenni egy töltő padra a mobilt, nem kell bedugdosni sehova, és az ember le se rántja onnan kábelestül, ami a vezetékes töltéssel elég gyakran előfordul.

Az ellenzők szerint semmi értelme az egésznek, mert így is csak egy bizonyos helyen kell lennie a telefonnak és az az egy mozdulat senkinek sem jelenthet problémát.

De mi van akkor, ha a telefon bárhol lehet és úgy is vezetékek nélkül töltődik?

A technológia már jó ideje létezik, de eddig egyetlen okostelefonban sem jelent meg. A jövőre érkező iPhone 8 állítólag hatalmasat akar dobni és most több történés, folyamat utal arra, hogy ez valóan meg is történik, mégpedig ezzel a forradalmian új és menő töltési módszerrel.

Nagy lenne, ha összejönne

Egyelőre mindez pletykák szintjén kezelendő, de ismerjük meg a szereplőket, amiből kiderül, hogy miért van nagyon is ráció a történetben. Két cégről, illetve az ő együttműködésükről van szó:

  • Az egyik az Energous: ez egy 2013-ban alapított startup, amely egy új vezeték nélküli töltési módszeren dolgozik. Ennek lényege, hogy a töltőn képes energiával ellátni a legfeljebb 5 méteres körzetben található mobil akkuját, és ehhez rádióhullámokat használ. Így:

  • A másik szereplő a Dialog: hosszú évek óta a piacon lévő, elsősorban az energiaszabályozásért felelős chipeket gyártó cég. A Dialog az Apple egyik beszállítója, a termékeinek háromnegyede ott is köt ki.

És akkor a kettőt tegyük össze: a Dialog nemrég 10 millió dollárt pumpált az egyébként anyagi gondokkal küszködő Energousba, így a jövőben az utóbbi termékei, megoldásai a Dialog neve, márkája alatt jelennek meg, plusz ezzel meg is nyílt az út az Apple felé.

Ezzel nagyot dobna az Apple

Ezt a lépést még bőven időben tették meg a felek ahhoz, hogy az Energous WattUp nevű technológiája formát öltsön, és esetleg bekerüljön az új iPhone-ba. Egy kicsit gyengíti sztorit, hogy néhány CES-es demón kívül az Energous egyebet nem nagyon tudott felmutatni, a megoldás nem került be még egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható mobiltermékbe sem, mégis érdekes, hogy egy olyan beszállítóval léptek partneri viszonyba, amely elsősorban az Apple-t szolgálja ki, aki egyébként évekkel ezelőtt több szabadalmat is adott már be a rádióhullám alapú töltéssel összefüggésben.

energous_wattup

Ha a teória igaz (és van esély rá), az Apple az iPhone 8-cal végre mutatna valamit, amit addig senki sem tudott megoldani. Egy olyan iPhone-t, ami hazaérve, vagy egy étterembe belépve akkor is töltődik, ha az az ember zsebében marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik