Mobil

Az ember, aki egymillió dollárt költött egy mobiljátékra

Az még hagyján, hogy ennyi pénzt vert el a játékra, de még csak nem is a sajátjából.

Ne firtassuk, hogy milyen eszközökkel, de hozzájutsz közel 5 millió dollárhoz. Hogy a mindjárt érkező kérdésre tudj válaszolni, nézzük meg, mennyi az hazai fizetőeszközben: 1,47 milliárd forint.

Ok, a kérdés: mihez kezdesz ennyi pénzzel?

Amíg gondolkodsz a válaszon, bemutatjuk Kevin Lee Co urat Kaliforniából, aki hosszú évek szorgos munkájával megkopasztotta a cégét és kollégáját, aminek során 4,8 millió dollárra tett szert. A férfi egy nehézgépekkel foglalkozó vállalatnál „dolgozott” 2008 és 2015 között, ami alatt dokumentumokat hamisított, sikkasztott, csalt, és közben szépen milliomos lett.

Időközben persze lebukott, a sacramentói bíróság pedig bűnösnek is találta, amiben maga a vádlott is segített egy beismerő vallomás megtételével. Egy elég érdekes irományról van szó, amiben Co felsorolja, hogy hol és hogyan vert el közel másfél milliárd forintot érő dollárt:

  • ebből fedezte a plasztikai beavatkozásait,
  • éves bérletet váltott a San Francisco 49ers és a Sacramento Kings meccseire,
  • luxusautókat vásárolt,
  • golf klub belépőt vett,
  • valamint 1 millió dollárt költött a Game of War című mobilos játékra.

Ez egy ingyenes, iOS-re és Andoidra (csak óvatosan vele) letölthető stratégiai játék, amiben lehetőség van extra fegyvereket, felszereléseket vásárolni valódi pénzért. Egy idő után a fejlődéshez, a birodalmak építéséhez ez elkerülhetetlen, éppen ezért nem is megy rosszul a játékot fejlesztő MachineZone-nak.

Az alkalmazás az egyik legtöbb bevételt hozó játék a piacon. Tavaly a fizetős játékosok átlagosan 550 dollárt áldoztak különböző virtuális tárgyakra, és a legóvatosabb becslés szerint is napi 1 millió dollár bevételt termelnek a hódításra éhező felhasználók. Ehhez járult hozzá egy tetemes résszel maga Co is.

A férfit akár 20 éves szabadságvesztésre is ítélhetik a végső döntés májusban várható az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik