Mobil

Még egyszerűbb lett a mobil tolmácsolás

24.hu
24.hu

2016. 12. 13. 09:01

No habla español? Majd a Skype fordítója megoldja akkor is, ha a hívott félnél nincs telepítve az alkalmazás.

Nagyon kedves hozzánk a Skype, mivel a blogján bejelentette, hogy még hatékonyabban segít a nyelvi akadályok leküzdésében. Mert ugyebár csodálatos dolog a telefonálás, akár vezetékes, akár mobil, akár IP alapokon, de ha a hívott és a hívó fél nem beszéli ugyanazt a nyelvet, akkor nem túl sikeres a művelet. Ha viszont mostantól a Skype-on keresztül telefonálunk, akár mobilon, akár pedig vezetékes irányba,
a Skype akkor is valós időben képes fordítani a beszélgetést, ha a a hívott félnél nincs telepítve a szolgáltatás.Aki esetleg legyintene, hogy ezt már 2014 óta tudja a videohívásokra szakosodott alkalmazás, az tévúton jár, hiszen a Translator egészen eddig csupán Skype és Skype között működött, most viszont már szinte Star Trek magasságokba emelkedett a tudása.

Bábelhal funkció, de nem mindenkinek

Az új fordítási képességnek vannak feltételei, így egyrészt regisztráció szükséges a Windows Insider Programba (ez egyébként ingyenes), és szükség van a Skype Preview legfrissebb verziójára. Ezekre egyébként később nem lesz majd szükség, most is csak azért, mert az új funkció egyelőre tesztfázisban működik. Arra viszont most és a későbbiekben is szükség lesz, hogy a Skype-egyenlegünkön legyen pénz, hiszen a programból “kifelé” irányuló hívásokért fizetni kell. Oké, a hagyományos mobil- és vezetékes telefonálásért is, és azok még nem is tolmácsolnak.

Maga a fordítási mechanizmus úgy működik, mint a hagyományos Skype hívások esetében, tehát tárcsázzuk a számot, bekapcsoljuk a fordítót, és kiválasztjuk a nyelvet. Egészen pontosan ezt írja róla az itiner:

Kiválasztod a tárcsázót, beütöd a számot, és látod a Fordító opciót a hívásgomb mellett. Megérintve felugrik a Fordító, ahol kiválaszthatod a nyelvet a híváshoz. A hívott fél a hívás fogadása után egy rövid üzenetet hall, miszerint a hívás rögzítésre, és a Fordítón keresztül fordításra kerül, ezt követően azonban indulhat a beszélgetés.

Jelenleg az alkalmazás kilenc nyelvet támogat: az angolt, a franciát, a spanyolt, a németet, a kínait (pontosabban a mandarint), az olaszt, a portugált (annak is a brazil változatát), az arabot, és az oroszt. Érdemes azonban felkészülni, hogy a mesterséges intelligencia által meghajtott fordító hajlamos imitt amott hibázni, de legalább nem kell mutogatással megértetni magunkat a másikkal.

Nyári Attila

Szépvölgyi Tamás

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.