Mobil

Ez az új mobil igazából egy retró kamera… vagy fordítva

Szeretnél egy 75 éve megjelent fényképezőgép alapján készült telefont? Itt van!

A Kodak nevét hallva egyáltalán nem a mobiltelefonok ugranak be a legtöbbeknek, hanem a fényképezés, pedig a cég már rég nem csak a fotós piacon működik – az persze más kérdés, mennyire lehetett ezt eddig észrevenni. Mindenesetre most már akár Kodak logós okostelefonnal is villoghat, aki ilyesmit szeretne, az októberben leleplezett Kodak Ektra ugyanis a napokban már megjelent az Amazonon, és a cég hivatalos weboldalán is kapható. Oké, az is tény, hogy nem épp olcsó modellről beszélünk.

Egy Kodak Ektra mobil ugyanis 499 dollárba, azaz nagyjából 148 ezer forintba kerül.

Ezért MediaTek Helio X20 chipsetet, 10 magos processzort, öthüvelykes, full HD IPS kijelzőt kapunk 3 gigabájt memóriával, 32 gigabájtos háttértárral és 3000 mAh kapacitású akkuval. Ez egy viszonylag erős középkategóriának felel meg, ami viszont különlegessé teheti, az a 21 megapixeles kamera a hátoldalon és a 13 (!!!) megapixeles szelfikamera az előlapon. Oké, a Kodaktól nem is vártunk mást, mint azt, hogy a fényképezésre fekszik rá saját mobiljában is.

kodak-ektra-2

Új, és mégis régi

Másrészt a kiemelkedő kamerák mellett a kinézetet és a retró életérzést kell megfizetni a mobilon. Az Ektra ugyanis eredetileg a Kodak 1941-ben megjelent gépének a neve volt, ami elég nagy karriert futott be, és nem véletlen, hogy ezt a keresztséget kapta a telefon is, amit ha megnézünk, láthatjuk, hogy tulajdonképpen az egykori fotómasina kinézete köszön vissza rajta, leginkább a bőrbevonatú hátlap, és a kamera külcsínje miatt.

kodak-ektra-1

Forrás: GSMArena

Ajánlott videó

Olvasói sztorik