Mobil

Végre letilthatjuk az idegesítő Instagram-trollokat

Új funkciókkal frissül a népszerű képmegosztó, aminek leginkább azok fognak örülni, akiket gyakran zavarnak a kéretlen kommentelők.

Eddig csak kiemelt, tesztelő státuszú felhasználóknak volt elérhető az Instagram legújabb verziójának bétája, ami az internetes zaklatás áldozatainak próbál új eszközöket nyújtani. Úgy tűnik, a tesztidőszak sikeres volt, ezért a következő hetekben érkező frissítéssel minden felhasználó elérheti a képmegosztó új közösségi eszközeit.

Innentől előre kikapcsolhatjuk majd a kommentelési lehetőséget az általunk kiválasztott képeink alatt.

Nem csak ez lesz egyébként újdonság, hanem az is, hogy a privát módra állított felhasználók bármilyen követőjüket egyetlen kattintással eltávolíthatják, ők onnantól nem látják sem a korábban megosztott képeket és videókat, sem pedig az onnantól számított tevékenységünket. Az így letiltott felhasználók egyébként külön nem is kapnak értesítést arról, hogy megorroltunk rájuk, tehát legfeljebb onnan vehetik észre a döntésünket, ha feltűnik nekik, hogy egy ideje nem látnak tőlünk megosztásokat.

instagram-frissites-002

Van egy olyan friss funkció is, amelynem a saját kényelmünket, hanem más felhasználók biztonságát, és testi-lelki épségét szolgálja. Az új felületen ugyanis, ha azt gyanítjuk egy ismerősünk megosztott képe, videója, vagy a tartalmak kísérőszövege alapján, hogy az illető esetleg kárt tehet magában, netán öngyilkosságra készül, a felhasználót jelenthetjük az Instagram felé. A szolgáltató pedig ezután automatikusan üzenetet küld neki, és összeköti őt egy olyan szervezettel, amely a megadott adatai alapján a legközelebb van hozzá, és segíthet a problémái megoldásában, vagy a meggondolatlan cselekedetek elhárításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik