Mobil

Kiderült, mitől robbanhattak a Samsung mobiljai

Javaslat is született arra, hogyan oldják meg a Note 7 problémáját.

Kissé túlfeszítették a mérnöki tervezés határait, ez okozta a Samsung Galaxy Note 7 telefonok túlmelegedését és felrobbanását – derül ki abból a tanulmányból, amelyet az Instrumental nevű, tervezési hibák feltárására szakosodott cég tett közzé.

Az Instrumental mérnökei arra jutottak, hogy

a Note 7 akkumulátora túlságosan szorosan van a készülékbe helyezve,

ezért hétköznapi használat során is jelentős nyomásnak lehet kitéve – akár attól is, ha leülünk a hátsó zsebünkbe rakott telefonnal. Ilyen esetben előfordulhat, hogy az akkumulátor lítium-kobalt-oxid rétegei grafittal érintkeznek, aminek nem szabadna megtörténnie, mert ez vezet a túlmelegedéshez.

Bár a Samsung tapasztaltnak számít a mobiltelefonok gyártásában, az Instrumental úgy véli, a mérnökök ezúttal túlságosan megpróbálták „kicentizni” a terveket, és nem volt elég idő az alapos tesztelésre.

A felülvizsgálatot végző mérnökök szerint

a Note7 problémája megoldható lenne, ha kisebbre cserélnék a készülékek akkumulátorait, bár ez az akkumulátorkapacitás jelentős csökkenéséhez vezetne.

Októberben a Samsung teljesen felhagyott a Note7 forgalmazásával, és a kudarc teljes körű kivizsgálását ígérte, bár ennek eredményeit egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik