Mobil

Végre internet nélkül is nézhetünk Netflixet

Megérkezett a streaming-szolgáltatóhoz a rég várt funkció, mellyel letölthetünk filmeket és sorozatokat.

Repülőgép módban van a telefon? Külföldön vagyunk és az ottani roamingdíjak miatt nem akarunk netezni? Elfogyott a havi mobilnet-keretünk? Eddig ilyen helyzetekben le kellett mondanunk a mobilos Netflix-nézésről, mert a szolgáltatás csak folyamatosan internetről streamelve tette lehetővé a tartalmak elérését.

Most azonban elkezdték aktiválni azt az új funkciót, amellyel egyes filmeket és sorozatokat előre letölthetünk a saját eszközeinkre, és akkor is elindíthatjuk őket később, ha nincs aktív internet-kapcsolatunk. Hasonló ez a funkció ahhoz, amit többek között a Spotify is alkalmaz, tehát ilyenkor az otthoni, vagy utazás közben a szálláson elérhető WiFi-vel nyugodtan lekaphatjuk a minket érdeklő filmet vagy sorozatot, aztán később az alkalmazáson belül akkor is elindíthatjuk, ha nincs net, vagy nem akarjuk, hogy onnan streameljen.

Az új lehetőség az Android és iOS alatti Netflix kliensekben érhető el, érdemes tehát frissíteni ezeket. Ezután a beállításoknál kétféle opciónk van a letöltéssel kapcsolatban, standard és magas minőséget tudunk választani. Értelemszerűen a standard változat kissé gyengébb minőséget ad, de kevesebb helyet foglal el a készülék háttértárán, és gyorsabban meg is érkezik, míg a magas minőségű változatot akkor válasszuk, ha van elég időnk a letöltéshez, és a telefon beépített tárhelye, vagy a microSD kártya nincs teletömve mindenfélével.

netflix-letoltes-001

Sajnos egyelőre nem minden tartalomhoz érhető el a letöltő opció, de a hírek szerint a jelenlegi kínálatot folyamatosan bővítik majd. Első körben a saját gyártású sorozatok és filmek kapják meg a letöltőgombot (például a Stranger Things, a The Crown, a Narcos és az Orange is the New Black), és néhány kiemelten nőpszerű cím, mint a Breaking Bad, a Mad Men vagy a Kung-Fu Panda 3.

A letöltéshez egyszerűen az adott film vagy sorozat infó-oldalára kell navigálnunk, ahol a lejátszás mellett megjelenik egy kis letöltő ikon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik