Mobil

Végre a magyarok is kapnak az olcsó csúcsmobilból

A One Plus 3 combos verziója tegnap óta Európából is rendelhető.

Nem, a OnePlus egyetlen fillért sem fizet nekem azért, hogy beszámoljak a gyártó minden lépéséről, egyszerűen csak arról van szó, hogy örülünk, ha valaki megfizethető áron ad minőséget. És ez ebben az esetben nem is valami olcsó (!) marketing szöveg, hanem a tény: a One Plus 3T csúcs közeli tudást ad hihetetlenül kevés pénzért.

Természetesen lehet vitatkozni arról, hogy a 439 euró, azaz átszámítva 136 ezer forint mennyire számít kevésnek a mai fizetések és bérek mellett, arról azonban nem, hogy egyetlen olyan gyártó sincs, akinek a legtöbbet tudó telefonját ennyiért meg lehetne vásárolni. Még megközelítőleg sem.

A kínai OnePlus pontosan azt a stratégiát követi, amit a többi távol-keleti gyártó: minimális haszon mellett (vagy esetleg némi veszteséggel) olyan okostelefonokat gyártani, amelyek könnyedén felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben árban egy teljesen más szintet hoz. A cég ebben az évben alaposan meglepett mindenkit, mivel a 3-as kiadás után jött a T betűvel ellátott, kicsit feljavított verzió.

oneplus_3t_europe

Ez a készülék november 28., azaz tegnap óta ez európai, így a magyar vásárlók számára is elérhető. Jelenleg a 64 GB-os, Gunmetal, azaz „fegyver fém” modell rendelhető, a 128 gigásért pedig valamivel többet, 479 eurót kel kicsengetni. A későbbiekben lesz egy Soft gold kiadás is, az azonban kizárólag 64 giga tárhellyel bír majd.

Most úgy áll a helyzet, hogy a OnePlus 3 nem kerül többet piacra, bár a weboldalon egyelőre felkereshető, a szöveg azonban arról tájékoztat, hogy nincs belőle raktáron. Ez azt vetíti előre, hogy egy év közbeni modellváltáson vagyunk éppen túl és mostantól már csak a 3T vásárolható meg.

Az eddigi tesztek, vélemények szerint, aki már rendelkezik egy OnePlus 3-mal, annak nem feltétlenül éri meg váltani, aki azonban év végére időzítette az androidos mobil vásárlást, annak érdemes megfontolnia a dolgot. Az előző mobilhoz képest valóban nincsenek eget rengető újítások, de akkor vegyük is végig gyorsan őket:

  • 820 helyett Snapdragon 821 chipset,
  • nagyobb felbontású (8 helyett 16 megapixeles) szelfi objektív,
  • a hátlapi kamerát már zafír kristály üveg védi,
  • az akku 3400 mAh-sra nőtt (3000-ről),
  • új szín (Gunmetal),
  • több helyen frissített, saját fejlesztésű Oxygen OS.

Az első órákban a gyártó még 4-6 napos szállítási időt ígért, most ez felkúszott 5 hétre. A termék egyébként már Európából érkezik, így a rendelésnél vámmal, és egyéb adókkal nem kel számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik