Mobil

Még senki ne töltse le a legújabb iPhone frissítést!

Bármennyire is ajánlgatja az iPhone vagy iPad a legújabb iOS javítócsomag letöltését, egy kicsit érdemes várni a dologgal.

Bár az Apple nagyon büszke rá, hogy az Android rendszerrel ellentétben a felhasználók nagy százaléka mindig a legújabb rendszerverziót használja, ezt elég agresszíven érik el. Konkrétan a frissítés megjelenésétől dobálja fel nekünk a figyelmeztető ablakokat az iOS, hogy itt az új verzió, most azonnal tessék letölteni. A júzerek pedig mosolyognak, bólintanak, és már települ is a csomag.

Na, ezzel kell most egy kicsit várni, míg kijavítják a javítást.

Az iOS 10.1.1-es verzióra frissítő felhasználók ugyanis mindenféle fórumokon és közösségi felületeken panaszkodnak arról, hogy egy elég csúnya hibát okoz az átállás. Sokan jelezték, hogy az újraindítást követően teljesen megkergül a telefonok töltöttségének kezelése és kijelzése.

Az érintett iPhone-ok egy része azt jelzi, hogy még bőven van az akkumulátorban erő, de egyszer csak kikapcsolnak, mert valójában már csontszáraz volt a beépített áramforrás. Mások azt jelentették, hogy a teljesen lemerült telefonjukat töltőre rakva csupán néhány másodperc múlva máris azt jelezte a rendszer, hogy 30 százalék környékére töltött fel.

Épp ezért érdemes egy kicsit várni az iOS 10.1.1-es frissítés telepítésével, akinek már nagyon vinnyog a rendszer, még türelmesen ignorálja egy kicsit, míg az Apple – remélhetőleg villámgyorsan – orvosolja a hibát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik