Mobil

Plasztikai sebésznek is beillik ez a szelfi app

A Facetune második kiadása még durvább beavatkozásokra képes.

Lehet egy kicsit örülni és egy kicsit szomorkodni is az izraeli Lightricks új alkalmazása miatt. A Facetune a legsikeresebb fotószerkesztő applikáció volt iOS-re (és Androidra, illetve Windos Phone-ra), amit még úgy is több millióan töltöttek le és használtak, hogy fizetős volt.

A képmanipuláló szoftverek (pl. Photoshop) létezése nem különösebben újszerű, az azonban érdekes hatással bírhat, hogy az ezekben megtalálható szerkesztő funkciók már a tömegeknek szánt alkalmazásokban is megtalálhatók. Pontosan ilyen a Facetune 2 is, ami pár mozdulattal képes átszabni az ember arcát.

És itt már nem arról van szó, amit a mobilgyártók beépített kamera szoftverei tudnak. Ez az alkalmazás az arckép egészét 3D-s objektumként olvassa be és kezeli, és bármilyen változtatást végez rajta az ember, azt azonnal nyomon is követheti.

facetune2_app

A gépi tanulás alapú technológia így nem csak azt engedi meg, hogy pl. eltüntesse a bőrhibákat, kisimítsa a ráncokat, hanem akár azt is, hogy egyetlen mozdulattal vékonyodjon az orr, vastagodjon az ajak, vagy fehérebbek legyenek a fogak.

Mindez a legegyszerűbb módon történik és ez az, ami a tömeges felhasználást is lehetővé teszi. A változtatásokhoz nem szükséges körbevágni az arcot, kiemelni a háttérből, mert a szoftver azt automatikusan felismeri. Még egy példa a lehetőségekről: az app a megvilágítást is képes finomítani, és olyan fényviszonyokat teremteni, mintha a fotó egy profi stúdióban észült volna.

Ezek mellett persze az összes ecset, szűrő, és egyéb eszköz elérhető, a trükk csak az, hogy ezekért egyenként kell fizetni. Az applikáció maga tehát ingyenes, de ha valaki minden funkcióhoz hozzá szeretne férni, akkor havi (4 USD), fél éves (15 dollár), vagy éves (20 USD) díjért ezeket megkaphatja.

A Facetune 2 egyelőre csak iOS-re tölthető le, ott  azonban van iPhone és iPad verzió egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik