Mobil

Egy olyan Facebook funkció jön, amiért hálás leszel

Pillanatok alatt megtudhatjuk, hol van a hozzánk legközelebb eső ingyen Wi-Fi, ahol nem kell súlyos pénzekért adatforgalmat generálnunk.

Habár mostanság már nagyon sok felhasználónak van korlátlan internetes elérhetősége a telefonon, azért még mindig rengetegen vannak, akik lehetőség szerint igyekeznek wifit használni annak érdekében, hogy csökkentsék az adatforgalmukat.
Éppen ezért a Facebook egy olyan fejlesztést tesztel, ami segít nekünk megtalálni a hozzánk legközelebb eső Wi-Fi hotspotot.
Ez többek között azért lehet jó, mert minél erősebb a jel, annál sikeresebben lehet például élő videókat nyomatni a közösségi oldalon, de az sem hátrány, ha nem kell percekig várnunk a levelezésünkre, vagy a megtekinteni kívánt weboldal betöltésére. Így értelemszerűen minél több hotspotot talál nekünk a Facebook, annál gyorsabban tudunk majd végezni a dolgunkkal, vagy éppen teletömni a közösségi oldalt néhány perces videókkal, melyeken összevissza mozgó, álló telefonnal készített filmecskékkel traktálhatjuk a világot.

facebook-wifi
Fotó: James Saye

Nagy kérdés még, hogy a frissítés, mellyel a wifi-kutató lehetőség megérkezik, mikor, és milyen operációs rendszerekre lesz elérhető, mert a TNW szerint az androidosok egyáltalán nem találkoztak vele, de az iOS használók is csak elvétve. Ez persze nem meglepő, hiszen a tesztidőszak fázisában csak a felhasználók csekély számú csoportja férhet hozzá az újdonságokhoz, de ha beválik, a Facebook biztosan megpróbálja minél szélesebb körben elterjeszteni a vezető platformokon.

facebook-wifi_2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik