Mobil

Gáz van az iPhone 6S akkumulátoraival

Mondjuk ezek legalább nem robbannak, csak épp tönkremennek, és kikapcsol a telefon. A 6S modellekkel lehet gond.

Ugyan az aktuális sláger most épp az iPhone 7 és 7 Plus, az előző generációs készülékekről mostanában több rossz hír is terjengeni kezdett. Úgy látszik, az egy éves használati időtartam után előjöhet két furcsa hiba is az almás mobiloknál.

Először arról érkeztek hírek, hogy az iPhone 6 Plus kijelzője egyszer csak “lefagy”, és nem reagál semmilyen érintésre, koppintásra, vagy bármilyen (normális) felhasználói behatásra. Az “Érintős Betegség” néven elterjedt jelenség már hónapok óta megjelent a különféle fórumokban, de az Apple csak pár napja jelentette be, hogy az érintett eszközökre globális csereprogramot hirdet, tehát a tulajdonosok visszavihetik vagy visszaküldhetik a készülékeiket, amelyeket megjavítanak vagy kicserélnek – ehhez csak az kell, hogy a mobil egyébként sérülésmentes legyen.

Most pedig jött a még újabb arcraesés: a 2015 szeptemberében és októberében gyártott iPhone 6S készülékek akkumulátora néha egyszerűen elfelejt áramot leadni, és a telefon egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Az Apple szerint az összes eladott készülék számát tekintve nagyon kevés iPhone-t érint a probléma, mindenesetre ezzel a jelenséggel kapcsolatban is csereprogramot indítottak.

Rosszabb esetben még ennyit se látunk, egyszerűen csak kikapcsol a telefon.
Rosszabb esetben még ennyit se látunk, egyszerűen csak kikapcsol a telefon.

Az Apple hivatalos megoldási javaslata szerint egyrészt visszavihetjük vagy visszaküldhetjük a készüléket a vásárlás helyére, ahol az akkumulátor cseréjével javítják őket, ha pedig számlával tudjuk igazolni, hogy hivatalos szervizben már cseréltettünk emiatt akkut, akkor a beavatkozás költségét térítik vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik