Mobil

Ha tényleg ilyen lesz, nagyot szólhat a Microsoft szupermobilja

Régóta úgy tűnik, hogy halódik a Microsoft mobilos üzletága, de most mintha átkapcsolt volna főnixmadár üzemmódba, és feltámadni látszik. Vagy csak megtréfált mindenkit az internet.

A Microsoft nem túl nagy zajjal, de nem is túl elegánsan bukott meg az okostelefonok piacán, holott a kínálata nem volt rossz, hiszen a Windows Phone telefonok közös jellemzője, hogy az alsóbb árkategóriában is jó hardveres felszereltséget, és stabil szoftveres hátteret kínáltak.

Csupán egy koncepció, vagy ez már a régóta várt Surface Phone?

Csak hát ugye jöttek a kínaiak, és eladások tekintetében “körbeautózták” a redmondi cég mobilos szekcióját, ezért a gigacég úgy döntött, talán jobb nekik olyan terepen mozogni, ahol biztonsággal tudják hozni a szükséges bevételeket. Ugyanakkor a mobiltelefonos elképzelések mégsem fekszenek a bukott márkák jelöletlen sírjában, mert egy ideje felröppent a Surface Phone pletykája, ami esetleg átlendítheti az okostelefonos divíziót is a krízisen. Tavasszal még ilyen információink voltak:

  • 2017. áprilisi megjelenés
  • Snapdrogon 830,
  • 8 GB RAM,
  • Windows 10 támogatás

A mindig kimondottan jól értesült, és iparágilag tucatnyi hatalmas fülből, és egy duplakabinos VW Transporter legénységének elegendő szemmel rendelkező @evleaks megint kiszúrt valami, ami elképesztő érdekes lehet.

Laptop teljesítményű Intel processzor meghajtás…elég ahhoz, hogy eldobd az agyad?

 

Ehhez a tweethez érkezett egy reagálás, miszerint az egész nem több, mint puszta koncepció, ami Evan Blasst arra ösztönözze, hogy ne csupán szavakkal, de képekkel is megcáfolja az állítást, jelezve, hogy igenis sokkal többről van szó.

Mindemellett azonban nem tudni semmi egyebet, de kiindulva abból, hogy @evleaks türelmet kért, valószínűleg vannak még, vagy hamarosan lesznek olyan információk a birtokában, melyek érdekesek lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik