Mobil

5 mobiljáték, amit nem fogsz tudni abbahagyni

Ne olvasd el, ne telepítsd őket, ne kezdj el játszani!

Néha azért szüksége van az embernek arra, hogy egy kicsit lazítson, kieressze a gőzt, nem? Amikor elege van a politikából, a kollégákból, a munkájából, a tanulásból, és egy kicsit elveszne valahol a játékok mélyén.

Amikor egy 20 perces menet után jön rá, hogy másfél órája ugyanazt tolja.

Hogy az őszi szünet/hosszú hétvége utáni hétben is legyen valami jó, jöjjön 5 mobilos játék, ami igényes, nem túl bonyolult, vagy ha az is, lehetetlen abbahagyni.

Big Hunter (iOS, Android)

Kezdjük egy olyan darabbal, amiben tényleg nem érti az ember, hogy mégis mi a frászt művel, de egyszerűen nem lehet letenni. A Big Hunter az Angry Birds-höz hasonló célzós játék, csak éppen itt dárdákkal kell leölni szerencsétlen mamutot. A pályák, a feladatok egyre nehezebbek: limitált fegyverrel és/vagy idő alatt kell elejteni a vadat. Mindehhez egyszerű, de igényes grafikai és zene párosul.

Masky (Android, iOS)

Ez azért nagyon szemét, mert nem csak egyszerűen függővé tesz, hanem még elképesztően idegesítő is. Egy fura világban, fura karakterekkel kell maszkokat gyűjteni úgy, hogy egyre több figura maradjon egyensúlyban. A játék előrehaladtával egyre nehezebb az ügy, amiben még a felül elhelyezett tájékoztató csík (vagy mi) sem igazán segít. És amikor az ember azt hiszi, hogy megvan, akkor jön a pálya megfordítása, a hajó és az egyéb nyalánkságok. Csak erős idegzetűeknek!

masky

Magic Touch (Android, iOS, web)

Aki a reflex alapú játékokra gerjed, akkor ezzel kezdje. Egy varázslót alakítunk, akinek különböző varázsigék megrajzolásával kell megakadályoznia a fentről leeső, ufókat, vagy izéket. Ezek a jószágok lufikon (vagy több darabon) érkeznek, mindegyikhez egy-egy karaktert rendelnek, aminek megrajzolásával (ujjbegy) azok kidurrannak. Végtelenül bárgyúan hangzik, mégis üt: van boss level is, és kőkemény küzdelem, az ujjak alatt sercegő kijelzővel.

Alto’s Adventure (iOS, Android)

Az Alto Kalandja egyértelműen a Tiny Wings alapjaira építkezik, de itt nem madarakat, hanem (kezdetben) egy síelő fiút kell irányítani. Az előzőekkel ellentétben itt teljes a nyugalom és a chill, nincs sok stressz, hihetetlenül jó a hangulat (plusz grafika és zene) és, ha az ember felkenődik egy sziklára, akkor sem izgatja különösebben. Klasszikus endless típusú játék, azaz nincs vége, az addiktív elemet a rengeteg feloldásra váró kihívás jelenti.

Song Pop 2 (iOS, Android)

Egy kicsit a gyorsan elhalálozott Draw My Thing juthat az ember eszébe, csak éppen zenére hangolva (sic!). Zeneszámok, illetve előadók felismerése a feladat, a dolgot pedig az bolondítja meg, hogy ismerősökkel és persze totál idegenekkel is összemérhetjük a tudásunkat. Játékmódtól függetlenül mindig 10 másodperc áll rendelkezésre tippelni, ami borzasztóan kevésnek tűnik, bár ismert dal esetén bőven elég. Csúnyán rá lehet függni, csak óvatosan vele!

songpop2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik