Mobil

Diktátornak nézték az iPhone vásárlót

Nem kellett neki az iPhone 7, de a pénzét csak akkor kaphatta vissza, ha igazolta, hogy nem ő a 10 évvel ezelőtt felakasztott diktátor.

Vannak a világban olyan vezetéknevek, melyek több országban is ismertek, ám ez értelemszerűen nem azt jelenti, hogy viselőik mind rokonok volnának, jegyzi meg az ubergizmo az egyik cikkében. Ott van például a Távol-Keleten minden bokorban megtalálható “Lee”, amit Kínában vagy Koreában több millióan viselnek, de még az Egyesült Államokba is sokan használják. Igaz, Leenek lenni nem olyan stigmatikus dolog, mint a Hussein név valamilyen változatának, és ezt valaki a saját bőrén tapasztalta meg az Apple egyik boltjában.

Diktátoroknak a kasszától való távozás után… tudják!

A 26 éves birminghami  Sharakat Hussain 799 fontért vett a húgának egy iPhone 7-et, de egy hónap múlva úgy döntött, hogy inkább visszaviszi annak reményében, hogy a vételárat megtérítik neki. Ám az utalás helyett néhány hét múlva egy e-mail érkezett.
Felszólították, hogy igazolja: nem ő az elhunyt iraki diktátor!

Hussain, aki egyébként sofőrként dolgozott, később megtudta, hogy a vezetékneve szerepel egy olyan névsorban, amit a kormányzat állított össze, és “tiltott személyeket” tartalmaz.

Sharakhat Hussein, akinek bizonyítania kellett, hogy nem diktátor Forrás: South West News Service
Sharakhat Hussein, akinek bizonyítania kellett, hogy nem diktátor Forrás: South West News Service

Mindez számára azt jelentette, hogy nem állnak szóba vele, ami egyébként annyiban mindenképpen fura, hogy vásárolni mégiscsak tudott, de a visszafizetésnél már akadtak gondok. A kiváltó ok mögött egyébként az áll, hogy az Egyesült Királyság előírja a bizonyos összeg feletti visszafizetési követelések ellenőrzését, és emiatt lehetett gyanús olyasvalaki, aki a Hussain nevet viseli.

Azt hittem, csak egy spam e-mailt kaptam, de rá kellett jönnöm, komoly dologról van szó. Dühös voltam, hogy mindezt a Saddam névhez kapcsolják”

– mondta a “sértett”, a The Sun megkeresésére. Végül aztán rendeződtek a dolgok, és Sharakat visszakapta a pénzét, ami mellé az Apple odatette bocsánatkérését is, bár ezzel olyan sokra nem megy a neve miatt diszkriminált ember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik