Mobil

Ennél pofátlanabb mobilgyártó nem nagyon létezik

Az Elephone legújabb mobilja robbanásbiztos kialakítással fog rendelkezni.

A kínai klónpiac évek óta ízlés és lelkiismeret nélkül másolja a nagy cégek telefonjait. Ezek túlnyomó többsége megmarad a viszonylagos névtelenségnél, a nagy webshopokon keresztül minden bátor vásárló próbálkozhat a termékeikkel, ha éppen van 30-40 ezer forintnyi elköltendő pénze.

Ez az S7 nem az az S7

Az Elephone nem feltétlenül a másolással indított, mivel a magyar piacon is nevet szerzett gyártó inkább az alacsony ár, és ahhoz képest kifejezetten jó minőség, tudás kombinációjával próbálkozott. Ezt idén adta fel látványosan, amikor a nyáron híre ment, hogy a Samsung Galaxy S7 edge-t egy az egyben kopizó telefonnal készül. Íme, egy videó a szóban forgó mobilokról:

A kínai gyártó oldalán szétnézve kiderül, hogy a nyilván teljesen véletlenül S7-re keresztelt mobil hamarosan megvásárolható, mivel egy ideje előrendelhető (illetve elővásárolható). Az Elephone elég jó munkát végzett a másolással, hiszen ugyanúgy két kijelző méretben (5,2, 5,5 col) készülnek a telefonok, a panel széle íves, pont, mint a Galaxy modelleknél, az ujjlenyomat-olvasó is ismerős lehet a koreaiaknál látottakhoz, és végül maga a formaterv is egy az egyben az S7 edge-ére emlékeztet.

Jó, legyünk pontosak: minden négyzetcentimétere ugyanúgy néz ki.

Ez Európában már így önmagában elég lenne egy jó kis perhez (Kínában ezt azért nem veszik ennyire szigorúan), de az Elephone ötletgazdái nem bírtak magukkal, ezért közzétették, hogy az S7 még a tetejében robbanásbiztos kialakítással is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy

  • az alapos tesztelések miatt az akkumulátor garantáltan nem fog robbani,
  • az energiaforrást egy robbanásbiztos membránnal látták el,
  • plusz kapott egy TPU (termoplasztikus poliuretán) réteget is, ami megakadályozza, hogy bármi kitörjön a telefonból.

Trolling level 9800

A troll szint tehát igen magas az Elephone háza táján, akik nem elégszenek meg a pofátlan másolással, még a szerencsétlenül járt Note 7 problémáit is a maguk reklámozására használják fel. Azt pedig egy kicsit nehéz elképzelni, hogy a hármas védelem valóban képes megvédeni a telefont egy megzakkanó akkumulátortól.

Különösebben nem reklámoznánk (ennél jobban) a céget, de az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy a betegen alacsony ár (már 140 dollártól, azaz 40 ezer forinttól megrendelhető) valószínűleg sokaknak elég vonzó lesz ahhoz, hogy beszerezzenek egyet. Mi csak azt tanácsolnánk: inkább ne!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik