Mobil

Úgy tűnik, tényleg új kihívót kapott az iPhone

Még a Google is meglepődött, hogy mennyire viszik a telefonját. Az Apple meg talán nem is gondolta, hogy innen érkezik a legkomolyabb támadás.

Aki arra az elhatározásra jutott, hogy venne magának egy Pixel nevű telefont a Google-től, az könnyen meglepődhet, hogy nem is megy olyan könnyen a vásárlás, írja az ubergizmo. Mármint persze Magyarországon kifejezetten nehéz a dolog, mert egyelőre a telefont nem forgalmazza nálunk közvetlenül a Google, így csak külföldről, vagy kissé drágábban, valamilyen független üzletből próbálhatunk beszerezni egyet. A lényeg inkább az, hogy világszerte is nagyon viszik a Pixelt és a Pixel XL nevű nagytesót. Az ok pedig egyszerű:
még maga a Google sem gondolta volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés a telefonja iránt, mivel az igények jóval meghaladják az előzetes várakozásokat. Persze ez legyen a legnagyobb baj ugyebár, ilyen jó hírre vár minden gyártó, és az is jellemzi a helyzet komolyságát, hogy a gigacég egy sajtóközleményt adott ki, amiben taglalják, hogy a nem várt helyzet miként alakulhatott ki. Ám mindez tényleg egy kellemes meglepetés, hiszen a Google maga is egy új irányvonalnak és stratégiának szánja a Pixelt, hogy a kissé megfáradt Nexus márkanév után valami még egyedibbet és még “sajátabbat” dobjon piacra. A Nexusok igazából sokak számára csak amolyan referenciatelefonnak számítottak: oké, ilyen az, ha valamin csak az alap Android fut, de abból a legújabb. A Pixel duó azonban sokkal komolyabb tervekkel indult, a Google hardveres fronton is legalább olyan fontos akar lenni az androidos piacon, mint a rendszerét használó egyéb gyártók a Samsungtól az LG-n át a Sonyig.

pixel-phone

Minket is szinte sokkolt az, hogy mekkora az érdeklődés az új Pixel telefonunkra, és az előrendelések bőven meghaladták az előzetes becsléseinket. Dolgozunk rajta, hogy a lehető leghamarabb feltöltsük a készleteket

– áll a Google sajtóközleményében, de aki esetleg nem hisz a gigacégnek, annak érdemes tudni, hogy a 128 GB-os Pixel XL modellek tényleg pillanatok alatt elfogytak többek között az amerikai Verizonnál, és jelenleg ideiglenes készlethiány van belőlük.

A Samsung helyére, az iPhone ellen

Nagyon érdekes egyébként a jelenség, hogy mivel a Samsung Galaxy Note 7 kiesett, hirtelen támadt egy űr az iPhone konkurenciájának szerepében, és bizony úgy tűnik, az emberek a Pixelt kívánják ebbe a résbe betuszkolni, amire minden okuk megvan, mint ahogy ezt bővebben egy korábbi cikkünkben is leírtuk. Az a megcáfolhatatlan tény pedig, hogy a Pixelt viszik, mint a cukrot, még az Apple főhadiszállásán is okozhat némi fejtörést, hiszen bár a Google eddig telefongyártóként messze nem volt egy mindent elsöprő szökőár, most mégis reális trónkövetelőként lép elő a függöny mögül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik