Mobil

Elég volt a robbanós viccelődésből!

Úgy tűnik, a Samsungnak elfogyott a türelme, túlhúzták a húrt azok, akik a YouTube-on parodizálják a robbanó Note 7-eket.

Gyorsan fussuk végig, mi történt eddig a Samsung legutóbbi csúcsmobiljával, hátha valaki egy kő alatt töltötte az őszt. A Note 7-et igyekeztek hamarabb kiadni, mint ahogy az új iPhone befutott volna, majd kiderült, hogy az első leszállított példányok hajlamosak a túlmelegedésre, néhány pedig felrobbant, illetve leégett a hibás akkumulátorok miatt (legalábbis az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten, Európába szerencsére nem jutott a hibás darabokból). Ezután villámgyorsan általános csereprogramot hirdettek, de az új készülékek is hibásnak bizonyultak, így végül a Samsung teljesen leállította a gyártást és visszafizeti a készülékek árát, vagy beszámítja őket más Samsung mobilok árába. Már ez a folyamat is jelentős arc- és pénzveszteség a vállalatnak, ezek után még csoportos pert is akasztottak a nyakukba a csalódott vásárlók.

És mindezek mellett az egész internet rajtuk viccelődik, ami valóban olyan érzés lehet, mint egy törött lábbal heverő futóba még jól bele is rúgni. Tele van az összes kép- és videómegosztó, meg persze a közösségi média az ehhez hasonló csodákkal:

galaxy-note-7-vicc-02

Na, ebből lett elege most a Samsungnak, mert ahogy Cyrano is mondja: “Mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más mondja, azt nem tűröm el”. Legalábbis erre utalnak azok a jelzések, miszerint egyes YouTube felhasználók feltöltött videóit egyszer csak szó nélkül letiltotta a videómegosztó oldal.

Leginkább olyan videókról van szó, amik a Grand Theft Auto játék egyik felhasználói módosítását mutatják be: ebben ugyanis a gengszterszimulátor egyik eredeti fegyvere, a Molotov-koktél helyett Note 7 telefonokat lehet dobálni, amik annak rendje és módja szerint fel is robbantják a célpontot. Az ilyen videók helyett most egy rövid üzenet jelenik meg, miszerint a Samsung jogi követelései miatt kellett őket letiltani.

A feltöltők szerint viszont az ilyen viselkedés fordítva is elsülhet, a felhasználókban ugyanis egy sértődött vállalat képét kelti, amelyik nem képes csendben eltűrni a veszteséget. Egyesek szerint ez csak felbátorítja a vicces kedvű netezőket arra, hogy csakazértis tovább froclizzák a Samsungot és ne hagyják leülepedni a Note 7-ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik