Mobil

Sosem volt még ilyen jó várat védeni

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 10. 21. 12:00

Várvédős, vagy lövegtornyos játékkal már lassan tele a padlás, ezért nagyon meg kell becsülni azokat, amik változatosságukkal, és a bennük rejlő folyamatos feldedezési lehetőségekkel kitűnnek a tömegből. A Grow Castle ilyen, és leginkább azért ajánljuk nagyon jó szívvel, mert a kifejezetten sokrétű eszköztára miatt biztosan sokáig nem un rá, aki egyszer belekezdett.

Az alapfelállás persze nagyjából ismerős a többi hasonló játékból: adott egy vár, amit folyamatos hullámokban ellenségek támadnak meg, ezért fejlesztenünk kell a védelmet, valamint egyre több olyan védőt kell betelepítenünk, akik elhárítják az ostromlókat.

A Grow Castle extrája az, hogy van legalább egy tucat extrája.

Nézzük, mi mindent lehet csinálni a játékban, mert a lehetőségek egyáltalán nem állnak meg ott, hogy legyünk minden körben erősebbek, mert a támadók is azok lesznek.

  • Egyrészt ugyebár építgetjük a várat, és ahogy egyre nagyobb lesz, nem csak a védőereje nő (tehát tovább áll ellen a rombolásnak), de egyre több hely is lesz benne speciális egységeknek.
  • A vár mögött felsorakozó íjászok erejét és számát folyamatosan fejleszthetjük, ők képezik az alap “tüzérséget”.
  • Ahogy a várban egyre több hely lesz, ezeket benépesíthetjük különböző tudású speciális egységekkel. Van kődobálótól varázslón, íjászon és muskétáson át a várból kitörő közelharcosig mindenféle, megspékelve olyan különleges egységekkel, mint a boszorkány, vagy a voodoo-mágus.

  • Egy idő után ezek az egységek külön előhívható plusz képességet is kaphatnak, amelyet időről időre felhasználhatunk a varázserőnk (mana) terhére. Még ezt a képességet is fejlesztgethetjük akár több elágazó választás mentén is.
  • A vár elé és mögé is telepíthetünk különleges fegyvereket és eszközöket a területi támadást adó homokféregtől a talpas katonákat kiküldő barakkon át a várat automatikusan javítgató ezermesterig. Naná, hogy ezeket is fejleszthetjük.
  • Ha még ennyi nem lenne elég, a szintünk és pénzünk növekedésével választhatunk egy hadvezért is, aki lovon áll a csata élére, és persze ő is kaphat extra varázslatot.
  • A vár mögött arany- és drágakő-bányát indíthatunk, amihez egyre több munkást hozzáadva növelhetjük a folyamatosan beáramló erőforrásaink mennyiségét.
  • A nagy térképre kinézve elfoglalhatunk olyan ellenséges várakat, amelyek időközönként hadisarcot fizetnek, vagy értékes tárgyakat, ritka egységeket adnak a kelléktárunkhoz.

Ebből is látható, hogy hihetetlen sokrétű játékról van szó, ami közben cuki grafikájával enyhíti a komolyságot. A belső tesztünk végére egyértelművé vált, hogy a Grow Castle menthetetlenül addiktív, szóval érdemes mindenkinek kipróbálni. Ráadásul ingyenes, és bár felajánl játékon belüli vásárlási lehetőségeket, a tapasztalat szerint enélkül is nagyszerű ütemben lehet haladni előre.

A Grow Castle ingyenesen letölthető Android rendszerre és iPhone / iPad tulajdonosoknak is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.