Mobil

Sosem lesz vége: most egy iPhone 7 miatt égett ki egy autó

Most akkor az iPhone 7 az új Note 7?

Nem akarnak szűnni a lángra lobbanó mobilokról szóló történetek, ezúttal azonban az alaposan meggyötört Samsung egy kis lélegzethez jutott, a balhét pedig egy iPhone 7 viszi el. Az 7News ausztrál hírcsatorna riportja szerint egy szörfoktató mobilja kapott lángra és tette tönkre az autóját.

Egy végtelen történet happy end nélkül

Mat Jones a parton hagyta a kocsit, és amikor visszatért hozzá azt vette észre, hogy fekete füst gomolyog a beltérben. Az autót kinyitva azzal szembesült, hogy a ruhái, illetve a kárpit hamuvá égett, amitől gyakorlatilag tönkrement az autója.

A 7News tudósításából származó képeken jól látszik, hogy mekkora pusztítást végzett a mobil.

iPhone7_robbanasiPhone7_robbanas_2

Az Apple már felvette a kapcsolatot az illetővel, aki meg van győződve róla, hogy az iPhone 7 okozta a hibát. Jones elmondta, hogy a telefon beleégette magát az ott hagyott és rápakolt ruhákba, de a fotók is eléggé árulkodnak arról, hogy mi történhetett.

A telefon mindössze egy hetes volt, a(z ex) tulajdonosa addig kizárólag rendeltetésszerűen használta, nem ejtette el, csak gyári tartozékai voltak és a baleset idején nem volt töltés alatt.

Nem ez volt az első

Egyelőre nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az iPhone okozta a tüzet, bár az Apple már felvette a kapcsolatot a szerencsétlenül járt tulajjal, és megindult a vizsgálat. Ez alapján az sem állítható, hogy általános hiba lenne, ennek ellenére nyugtalanító hír, hiszen nem ez volt az első ilyen eset.

Pár héttel ezelőtt egy Reddit felhasználó tett közzé egy képet, amelyen egy szénné égett iPhone 7 plus volt látható. A felhasználó a poszt közlése után nem sokkal jelezte, hogy máris jelentkezett nála az Apple texasi irodája, ahonnan azt az ígéretet kapta, hogy hamarosan felveszik vele a kapcsolatot. Az illetőt egy órán belül hívták is, és azt a megnyugtató információt kapta, hogy az AT&T-vel egyeztetve rövid időn belül kap egy új készüléket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik