Mobil

Óriási sikerrel tört be a piacra az Uber utódja

Augusztus közepén próbáltuk ki a Taxify alkalmazást, amit az Uber utódjának szántak, viszont a hagyományos taxiárazással működik. Pár héttel később megérkezett a Car4You (először Androidra, majd pár napja iOS eszközökre is), ami már alacsonyabb árakkal operál. Dr. Tatár Jeromos ügyvédet kérdeztük arról, milyen olyan kiskaput találtak, amivel az Uber nem akart élni.

Dr. Tatár elmondta, sokan szeretik a Car4You-t az Uberhez hasonlítani, de ez olyan, mintha a cukrászdában csokoládé és kókusz ízű fagylaltot kérnénk, a pultos pedig Bounty-t kínálna nekünk. Szerinte a két cég és szolgáltatás nem összehasonlítható, inkább csak a felhasználói élmény hasonló.

A Car4You nem taxiszolgáltatás, hanem bérelhetünk vele külön sofőrt és gépjárművet is – illetve a kettő kombinációját.

Hozzátetette: a felhasználóknak emiatt két külön szerződést kell elfogadniuk és a számlázás során is külön tételként tüntetik fel őket. Ez valóban így van (lásd lenti képünket), viszont az furcsa, hogy miért taxirendelést említenek a leírásban, mikor elvileg pont nem azok, ráadásul nincs is ilyen menüpontjuk.

Car4You alkalmazás.
Car4You alkalmazás

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az Uber miért nem élt ezzel a lehetőséggel. Tatár szerint

a cég elég nagy és nemzetközi ahhoz, hogy az egyes országok jogi anomáliáival foglalkozzon.

Így áll a Taxify

Két hónapja, hogy az észt céggel is utazhatunk a fővárosban, közleményükből pedig kiderül, a szeptemberi tesztüzem annyira jól sikerült, hogy nemrég kérelmezték a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, hogy megduplázhassák az autóik számát.

Az első hónap adatai alapján elmondható, hogy sikerült elérnünk azt a vásárlóréteget, akik az Uber kivonulása miatt lemondtak a „taxis” szolgáltatásokról. Ugyan áraink az előírásoknak megfelelően megegyeznek a többi minősített taxi társaságéval, a több plusz-szolgáltatás (innovatív applikáció, a sofőrökkel szemben támasztott szigorú előírások, a taxisok és az autók értékelésének lehetősége) vonzónak bizonyul az utasok számára

– írták, majd hozzátették, eddig 30 ezren töltötték le az alkalmazásukat. Úgy tűnik, az utasok tényleg elégedettek velük, ugyanis a maximálisan elérhető 5-ből 4,89-re értékelték őket a felhasználók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik