Mobil

Már csak egy mozdulat elkerülni a dugókat

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 10. 17. 13:00

Eddig kissé körülményes volt a Google Térkép használatával megnézni, érdemes-e útra kelni. Mostantól egy koppintás az egész.

A Google Térképek (vagy angol nyelvű Androidon Google Maps) egyik legújabb szolgáltatása egy kiváló kényelmi funkció, aminek akkor láthatjuk leginkább a hasznát, amikor szeretnénk gyorsan eldönteni, elinduljunk-e autóval valamerre, vagy ha mindenképpen mennünk kell, milyen irányokba ne próbálkozzunk.

Ilyesmire persze eddig is volt lehetőség, például a térképnézetben külön bekapcsolhattuk a közlekedés sűrűségének kijelzését, vagy megadtuk a célpontot, átváltottunk vezetési módba, és ezután jelezte a rendszer, hogy esetleg egy másik úton kellene haladnunk.

Most viszont, a Maps 9.39-es verziójában (ami nagy valószínűséggel automatikusan frissült is mindenki telefonján, ha mégsem, akkor manuálisan érdemes ezen segíteni, vagy feltelepíteni, ha eddig nem volt a telefonon) megjelent a fentiek még egyszerűbb megoldása. Ehhez nem is a Térképek alkalmazáson belül kell keresnünk az újítást, hanem még okosabban. A kezdőképernyőre kitűzhető minialkalmazások (Widgetek) között van egy új ikon – az ilyeneket általában úgy érhetjük el, hogy hosszan rányomunk a kezdőképernyő egy üres helyére, és felugrik egy menü, amiben ikonokat, widgeteket, háttérképeket keresgélhetünk. Nos, a Térképek mellett már láthatunk egy (3) jelzést és egy kis nyilat, ami mutatja, hogy a sima Maps indítására szolgáló ikon mellett már más opcióink is vannak.

Innen válasszuk ki a Forgalom (1×1) jelzésű kis ikont és húzzuk a kezdőképernyőre. Ezután már csak annyi dolgunk lesz, hogy bármikor ránk jön a vezethetnék, csak erre az ikonra kell ráböknünk, és a Térképek app speciális nézete indul el, amely azonnal mutatja, hogy a tartózkodási helyünk kötnyékén van-e bármilyen fennakadás, dugó, útépítés, baleset. A felsorolás alatt aztán elindíthatjuk a térkép nézetet, vagy azonnal válthatunk navigációs módba, és indulhatunk is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.