Mobil

Üvöltöztél ma már a telefonoddal?

Nem? Dehogynem! Vagy ha tényleg nem, akkor majd fogsz.

Pattanásig feszülő idegek, beszűkülő látótér, irracionális gondolkodás, hirtelen megnövekedett pulzusszám és agresszió. Mindehhez nem kell semmi extra, csak egy belassult mobil, egy rapszodikusan működő WiFi router, a frissítési ciklusba örökre bepörgő Windows, vagy egy érthetetlen hibaüzeneteket dobáló nyomtató.

Igen, van úgy, hogy az ember legszívesebben falhoz verné az egész gépet, vagy egyszerűen kihajítaná az ablakon.

A jelenség annyira általános, sőt, mindennapos, hogy a szakemberek megalkották hozzá a „tech düh” kifejezést. Sőt, ha idáig eljutottak, akkor fel is mérték, hogy hányszor csavarodunk be a technikai eszközök, illetve azok megbízhatatlan működése miatt.

Az eredmény elég durva: életünk során 40 800 alkalommal borulunk ki valamilyen eszköz miatt, vagyis naponta kétszer.

Az eredményt valamennyire torzíthatja, hogy a felmérést 2000 amerikai között végezték el, bár még így is meglehetősen ijesztőek az arányok. Jöjjenek a főbb megállapítások:

  • hét amerikaiból egy dobálta már a telefonját frusztráltsága miatt,
  • a válaszadók 50 százaléka bevallotta, hogy időnként üvöltözik a kütyüivel,
  • sőt, 16 százalékuknál az is előfordult már, hogy könnyekben törtek ki egy nem működő készülék miatt,
  • végül a legfájdalmasabb adat: 20% arról számolt be, hogy veszett már össze élete párjával valamilyen rosszul működő eszköz kapcsán.

A felmérés poénja, hogy azt egy 24 Hour Fitness nevű cég készítette, a tanulság pedig az szeretne lenni, hogy rendszeres testedzéssel csökkenthető a stressz. Ez minden bizonnyal így van, ugyanakkor nekünk megvan a tökéletes megoldásunk, amit a következő klasszikus jelenettel illusztrálnánk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik