Mobil

Minden amerikai repülőjáratról kitiltották a Note 7-et

A Samsung már végleg leállt a gyártással, de még van jó néhány készülék a világban. Ezt pedig egyre többen nem szeretik.

A Samsung robbanó Galaxy Note 7 telefonjaival kapcsolatos sztorit már unalomig ismételgettük, szóval csak címszavakban jöjjenek az előzmények:

  • A Samsung igyekezett jóval az iPhone 7 startja előtt bemutatni és forgalomba küldeni Galaxy Note 7-et, ez augusztusban sikerült is.
  • Aztán elkezdtek szivárogni olyan hírek, miszerint egyes felhasználók telefonjaiban túlmelegszik és akár fel is robban az akku, kigyullad a készülék.
  • Bár az összesen leszállított darabszámhoz képest elenyésző volt az esetek száma, és ezek is csak Amerikában és Ázsiában fordultak elő, a Samsung azonnal visszahívott minden eladott készüléket, és általános csereprogramot hirdetett.
  • Sajnos azonban úgy tűnik, a csereprogram után szállított Note 7-ekkel kapcsolatban továbbra is érkeztek hasonló panaszok (továbbra is csak a tengerentúlról).
  • Végül a Samsung beadta a derekát és teljesen leállította a Note 7 széria gyártását, különféle módokon kártalanítva az ügyfeleket.

Itt tartunk most. A hírek szerint azonban még mindig körülbelül egymillió Note 7 készülék van a felhasználóknál, tehát az emberek kissé lassan reagálnak arra, hogy vissza kéne küldeniük a telefonjaikat.

Mindenesetre egyre több olyan noszogató erő bukkan fel, ami cselekvésre késztetheti őket. Az Egyesült Államok Légügyi Hatósága (Federal Aviation Administration, FAA) minden eddiginél szigorúbb szabályt hozott:

az összes amerikai repülőjáratra még kikapcsolt állapotban is tilos Galaxy Note 7-et felvinni.

A veszélyesnek minősített telefontípust sem a kézipoggyászban, sem a feladott csomagokban nem szabad a gépekre vinni, ezért ha valakinek ilyen telefonja van és szeretne eljutni A-ból B-be, azt valamilyen egyéb közlekedési eszközön, autón, hajón, szamárháton, vagy gyalog kell megtennie.

A Samsung egyébként szintén támogatja az FAA döntését, hangoztatva, hogy elindult a teljes visszavásárlási program, ezért mindenkit ara buzdít, hogy éljen a lehetőséggel, amely a teljes vételár visszatérítését, vagy megfelelő cserekészülék biztosítását takarja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik