Mobil

Még biztosabb a randi, okosodott a Tinder

Már azt sem kell eldöntenünk, hogy melyik képünk a legjobb. A Tinder megteszi helyettünk, és dőlni fognak az érdeklődők.

A Tinder nevű szexpartner, izééé, akarjuk mondani, társkereső alkalmazás tett egy újabb lépést afelé, hogy még biztosabban összejöjjön a felhasználóinak a randi, mivel mostantól már egy új algoritmus alapján a motor maga végzi a legjobb profilkép kiválasztását, de ez csak a felszín. Konteósok kedvéért említenénk, hogy éppen a minap hozakodott elő a Google Photos is valami hasonlóval. Véletlen lenne? Aligha.

Miközben a felhasználók egymás profiljait böngészik, az algoritmus annak megfelelően cserélgeti a hozzájuk tartozó képeket, hogy melyikre érkezett a legtöbb válaszreakció, és ha szükséges, önmaga elvégzi a leginkább felkapott kép beállítását. A Tinder szerint ezzel a megoldással a tesztcsoportban 12 százalékkal nőtt a sikeres találkozások száma, de már bárki kipróbálhatja, hogy nála is bejön-e, csupán engedélyeznie kell a Smart Photos opciót a profilszerkesztés menüpontban.

tinder algoritmus

Habár összességében csupán egy apró, és nem is túl látványos változtatásról van szó, a Tinder üzemeltetői szerint mégis számos problémának a megoldására választ adtak ezzel a lépéssel, hiszen a profilok (és a hozzájuk tartozó emberek) könnyebben megtalálják egymást. Illetve kiküszöböli azt a problémát, hogy a felhasználónak kelljen töprengenie azon, hogy az állatkertes fotója-e a jobb, vagy az, amelyiken félrészégen, általa csábosnak vélt pozícióban feszít (vagy inkább csúszik lefelé) a bárszéken.

A fotók kiválasztásának menetéhez kapcsolódóan a Tinder fejlesztői azt mondták, hogy az ötvenes években megismert “multi-armed bandit” jelenséghez hasonlatos, ami akkoriban azt jelentette, hogy a játékosok a kaszinókban azon dilemmáztak, az egymás mellett sorakozó játékgépekből melyikhez üljenek le, melyik lenne a legjobb. Kíváncsian várjuk, megszaporodnak-e mostantól a sikeres randik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik