Mobil

Senki sem tudja, miért robbannak a Samsung Note 7-ek

Mindenki csak tanácstalanul toporog a Samsungnál, miközben már keringenek a keselyűk a Note 7 teteme körül.

A Samsung igazi vesszőfutásba szaladt a Galaxy Note 7 kapcsán, hiszen le kellett állítania a forgalmazást, mert nem elég, hogy túlmelegedtek, és esetenként kigyulladtak vagy felrobbantak az első körben leszállított modellek, de még a cseredarabok is hasonló gonddal küzdenek. Az viszont továbbra is megválaszolandó kérdésként lebeg a levegőben, hogy mindez mégis mitől történhetett. Sokat elmond a probléma jelenlegi helyzetéről, hogy a visszavett készülékeket egyébként tűzálló dobozokban szállítják, illetve egyes területeken a gyártó kérésre tűzbiztos dobozokat küld a felhasználóknak, hogy már ők is abban küldjék vissza a mobilokat.

Szeptember másodikán azt nyilatkozta a cég, hogy alapos vizsgálatok után megállapították, az akkumulátorcella a hibás, bár erre azért elég sokan gyanakodtak addig is, hiszen mástól nem nagyon szoktak kigyulladni, meg felrobbanni a telefonok. Ugyanakkor érdekessége a dolognak, hogy annál a bejelentésnél, ami a gyártás leállításáról szólt, senki nem említette az akkumulátorokat. A New York Times cikke szerint azonban alkalmazottak százai próbálták meg reprodukálni a jelenséget, és nem sikerült nekik, és nemcsak robbanást nem tudtak előidézni, de még csak egy kis füstpamacsot sem. Nem úgy, mint itt, a videón.

Amikor kiderült, hogy komoly problémák vannak a Note 7-tel, a Samsung egy javítást adott ki, ami nem engedte egy bizonyos töltöttség fölé a telefont, ám ez sem oldotta meg a problémát, közben pedig kiderült, hogy alighanem az SDI (Samsung leányvállalat) által gyártott akkuk okozzák a gondot. De időközben olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy inkább az USB-C kábel, illetve a gyorstöltés az, ami füstöt, lángokat, és robbanást idézhet elő, ám valójában úgy tűnik, senki sem tudja, mi is a probléma.

A Times készített egy interjút Park Chul-wannal, aki a korábban igazgatója volt egy koreai intézetnek, ami az akkumulátorokkal foglalkozott, és szerinte semmi gond nem volt a működést biztosító egységekkel, vagy legalábbis nem azok okozták a sajnálatos eseteket. Ami viszont a TDK számára lehet rossz hír, mert a Financial Times értesülései szerint a Samsung velük szerződött a cseremodellek akkumulátoraival kapcsolatban. Valójában tehát senki nem tud semmit, ami viszont biztos, hogy a Galaxy Note 7 gyárban csend van, és még csak találgatások sincsenek, hogy mi lesz a következő lépés. Ez pedig pont kapóra jön azoknak, akik a Note 7 hulláján kívánnak felgyalogolni a csúcsra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik