Mobil

Modern formában született újjá a fütyülős kulcstartó

Nincs több elkeveredett távirányító, mobil, vagy kulcscsomó!

A Tile valószínűleg az internet leginkább reklámozott termékeik közé tartozik, mert szinte minden létező felületen ott vannak a róla szóló hirdetések (és nem csak az olyan kockáknál, mint én). Az a gyártó szerencséje, hogy itt egy valóban működő, most már jó ideje piacon lévő termékről van szó, amivel megtalálhatóak az elveszett tárgyak.

A cikk apropóját a Tile harmadik kiadása adja, amivel ez a kis műanyag lapka (azaz csempe) végre olyan formát vett fel, ami valóban hasznossá teszi. Eddig sem volt túl vastag, de azért egy táblagépre, vagy kerékpárra nem lehetett annyira észrevétlenül elhelyezni. A Mate nevű darab most már közelít a papírvékonysághoz, és ugyanazt tudja, mint eddig.

Ez pedig a helyzet meghatározás. A készítők elsősorban azoknak akarnak segíteni, akik mindig mindent elkevernek, elhagynak. Táskát, kulcsot, mobilt, táskában lévő kulcsot (és mobilt), pénztárcát, autót, kerékpárt, gyereket, satöbbi. Főleg kisgyerekes családoknál jöhet jól, ahol a stratégiai jelentőségű tárgyak nem egyszer a szennyes kosár, vagy a költözésből visszamaradt doboz alján kötnek ki.

A Tile egy mobilos appal kiegészülve nyomon követi, hogy hol van a keresett tárgy, és hangjelzéssel jelzi, hogy jó nyomon járunk. Ugyanez a metódus visszafelé is működik: a Tile segít megtalálni a kanapé mélyére csúszott mobilt, ami a kereséskor akkor is csörög, ha egyébként némára van állítva.

A technológiai alapja a Bluetooth, ebből következik, hogy kb. 10 méteres hatótávolságról beszélünk, ennek ellenére a Tile segít abban az esetben is, ha valakinek ellopják a kerékpárját. A kis csempe tulajdonosai egy nagy közösséget alkotnak, így ha felvisszük a rendszerbe az eltűnt biciklit, akkor, ha bármelyik Tile használó annak közében jár, máris megy az értesítés a pontos pozícióval.

Tile_Mate

Egy-egy Tile egy éven át bírja energiával, az akku nem cserélhető, de ha az ember visszaküldi a gyártónak, akkor a következőt jelentős árengedmény mellett lehet megvásárolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik