Mobil

Botrány az Apple-boltban: lopkodták a képeket a vevők iPhone-jairól

A paranoidabb típusú olvasók mostantól még nehezebben viszik majd be a telefonjaikat a szervizbe. Vagy előtte gondosan törölnek róluk mindent.

A napokban elég kellemes méretű sajtóbotrány lett abból a hírből, amely egy ausztrál Apple szaküzlet dolgozóit buktatta le. A Brisbane-i bolt dolgozói ugyanis állítólag azzal szórakoztak, hogy leszedték a hozzájuk betérő női ügyfelek fotóit a szervizelésre ott hagyott telefonokról, és terjesztették egymás között.

A játékot olyan szinten űzték, hogy már versenyeztették is egymással a beszerzett képeket, és egy egytől tízig terjedő pontozással értékelték is a kliensek kinézetét, vagy a fotók “merészségét”. A fotók ráadásul a bolthálózat több tagja között is megfordultak, egész Queensland államot bejárva.

Az Apple egyelőre tagadja, hogy pontosan ilyesmi történt volna, és arról sem nyilatkozik, tényleg több alkalmazottat is emiatt rúgtak ki az említett üzletekből. Azt viszont több forrás is megemlíti, hogy a vállalat amerikai központjából egyfajta válságstábot reptettek a kontinensre, hogy kivizsgáljon és kezeljen egy “ügyfélbiztonságot és személyiségi jogokat érintő” esetet. A hivatalos közleményük szerint mindenesetre semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy az üzletek dolgozói bármilyen módon fényképeket vagy más adatokat szereztek volna ügyfelekről vagy ügyfelektől azok tudomása nélkül.

Egy azért biztos: mostantól bárki szervizbe viszi a telefonját vagy egyéb eszközét, esetleg előtte mentsen le róla minden olyan fotót és egyéb adatot, amit nem szeretne közkinccsé tenni. Mert az ördög ugyebár nem alszik, és lehet, hogy egy mobilbolti alkalmazott álruháját öltötte magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik