Mobil

Új Facebook app jelent meg iPhone-ra

A Facebooktól független, de azzal mégis szorosan összefüggő alkalmazás segítségével tényleg nem maradunk le semmiről.

A Zuckerberg főtermék virtuális sajtószobája szerint minden nap százmilliónál is több ember használja a Facebookot arra, hogy mindenféle eseményeket hozzon létre, osszon meg, vagy jelezze, hogy részt vesz valamelyiken. Ez lehet valami buli, születésnap, esküvő, rendezvény, fesztivál, esetleg politikai jellegű tüntetés, vagy a mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, ordas nagy őrületek meghirdetése, mint amilyen a kézműves pokémon vadászok otthonszülésre felkészítő tanfolyama (vagy valami hasonló, ki emlékszik már erre).

Éppen ezért a Facebook szeretné, ha a népek minél jobban kihasználnák ezt a funkciót is, ezért iPhone-ra már elérhetővé tette az Events from Facebook nevű alkalmazást, amit azoknak ajánl, akik még inkább kívánják nyomon követni a közelükben lévő vagy az ismerőseikkel kapcsolatos eseményeket. A működés elég egyszerű, mert az Events alkalmazás indítása után máris láthatjuk a listázását annak, hogy ismerőseink mely rendezvények után érdeklődnek. Megnézhetjük továbbá azt is, hogy az általunk követett oldalakkal mi a helyzet, ezen a téren van-e valamilyen esemény, ami minket is érdekelhet, szeretnénk ott lenni.

events

Az sem gond, ha valaki hétvégére keres programot, mert az Events tematikus elrendezése egyből az arcunkba tolja ezt az opciót is, ajánlásokkal, és érdeklődési körünknek megfelelő csoportosításban. Ezeket egyébként többek között az is befolyásolja, hogy földrajzilag éppen hol vagyunk, tehát az alkalmazás az ajánlásoknál figyelembe veszi, hogy merre járunk, és ennek megfelelően egy interaktív térképen is mutatja, hol, mi érhető el a közelünkben vagy  utazásunk célpontjánál.

Végezetül még azt kell megemlíteni, hogy az előbb soroltak naptárnézetben is megtekinthetőek, ami annak megfelelően, mutatja, hogy éppen ráérünk-e, hogy előzőleg mely eseményeknél jeleztük a részvételünket. Természetesen az Events és a Facebook közt van átjárás, tehát utóbbiban is megjelenik, amit előbbiben ügyködünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik