Mobil

Sokkoló képsorok egy felrobbanó Note 7-ről

Füst, lángok, pusztulás, sikoltozó nők, síró gyermekek. Ilyen az, ha egy telefon lángolni kezd.

Laboratóriumi körülmények között próbálták ki, hogy mi történik, ha egy teljesen feltöltött Samsung Galaxy Note 7 elszenved némi nyomást, és lám, a vége az lett, ami miatt a koreai cég elszenvedett már némi anyagi veszteséget, miközben folyamatosan cseréli az eddig kiszállított Note 7-eket.

Ugyanakkor rögvest az elején meg kell jegyezni, hogy a vizsgálólaboratórium szerint a lángokba boruló telefonnal nem azért történik az, amit a képeken láthatunk, mert a problémás sorozatból van, hanem valószínűleg bármely más gyártó készülékével is megtörténhetne ugyanez. A vizsgálatot egyébként egy nappal azután végezték el, hogy kiderült, egy cseredarab is lángra kapott, ráadásul egy Baltimore-ból Louisville-be tartó Southwest Airlines járaton. Most azonban tekintsük meg a Reuters képein, hogy miként is nézett ki a nyomáspróba.

note 7 nyomás
Forrás: Reuters

A tesztet az Applied Energy Hub végezte Szingapúrban, ahol elmondták, hogy bármelyik Li-ion akkumulátorban rövidzárlat keletkezhet, ha ilyen mechanikai behatás éri, és a laborvezető, Jan Geder igyekezett is tisztázni, hogy ugyanilyen tesztet más gyártók telefonjain is elvégeztek, hasonló eredménnyel, tehát a jelenség nem Note 7 függő. A vizsgálat során egyébként egy tompa felületű “szöget” nyomnak az akkumulátornak úgy, hogy a hátlap nincs a készüléken.

A fotósorozaton jól látható, hogy először sűrű füst tör elő az eszközből, és csak ezt követően kap lángra, ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy a folyamat nem ugyanaz, mint amit a szerencsétlenül járt Note 7 tulajdonosok tapasztalhattak.

note 7 nyomás 2
Forrás: Reuters

Ajánlott videó

Olvasói sztorik