Mobil

Új mobilok, plusz egy óriási baki a HTC-től

A tajvaniak formatervezője közzétett egy videót, amit nagyon nem kellett volna.

A HTC körül nem sok izgalmas történt az utóbbi időben, így egy kicsit nehéz elképzelni, hogy nem szándékosan került ki a netre a szóban forgó videó. Egy rövid felvételről van szó, ami a vállalatnál dolgozó dizájner, Danielle Vermeulen saját kezelésű weboldalán látott napvilágot.

Ami nem biztos, hogy lesz

A rövid videót azonnal felkapta a net, ami után nem sokkal el is tűnt az eredeti helyéről (sőt, még jelszó is került rá). Az internet azonban nem felejt, így ekkorra már többen gondoskodtak róla, hogy ne merüljön feledésbe. Közülük élen járt a kiszivárogtatások guruja, doyenje, sőt, pápája, Evan Blass, aki Twitteren haladéktalanul megosztotta az anyagot. Íme:

A képeken egy HTC Ocean néven futó mobilról van szó, aminek nem az a legkülönlegesebb vonása, hogy két kamera található a hátoldalán. Sokkal inkább a Sense Touch elnevezésű, érintés és gesztus alapú vezérlési rendszer, ami miatt a telefonon egyetlen fizikai gomb, vagy kezelőszerv sem található.

Helyette a kereten húzódó felületek megérintésével adhatók ki parancsok a telefonnak. Az intuitív, és kontextuális a két megjegyzendő fogalom, hiszen a videó (elképzelés, terv, ötlet?) szerint ez a vezérlés képes lenne arra, hogy a felhasználó mindig azt érje el, amit akar, ez pedig minden menü, alkalmazás esetében pontosan az lenne, amire ott és akkor szükség van.

Danielle a megkeresésekre annyival reagált, hogy a videó „mindössze egy koncepciót és semmiképpen sem a HTC valamelyik valós termékét ábrázolja”. Ez még lehetséges is akár, bár a „véletlen” kiposztolás, majd a sietős eltüntetés arra utal, hogy ennél azért többről lehet szó.

Ami tuti, hogy lesz

A HTC Sense ennyire forradalmi megújítása biztosan jót tenne a cégnek, ahol ugyanis csak csordogálnak a dolgok az utóbbi hónapokban. Ezt a szituációt a frissen bejelentett két új modell sem változtatta meg túlságosan. Az egyik a Desire 10 Pro, amivel kapcsolatban az 5,5 colos, fullHD felbontású IPS kijelző, a Mediatek Helio P10 chipset, 4 GB RAM, 64 GB tárhely, és a 20 megapixeles hátlapi kamera érdemel említést.

HTC Desire 10 Pro
HTC Desire 10 Pro

A másik a Desire 10 Lifestyle, amelynél minden kicsit visszafogottabb: az 5,5, colos panel HD felbontású, egy Snapdragon 400-as dolgozik benne 2 GB RAM és 16 GB tároló társaságában. Annyi újítást eszközölt még a HTC, hogy az androidos vezérlő gombok lehúzódtak a kijelzőről, és maga kezelőfelület is frissült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik