Mobil

Tévéreklám buktatta le az új Google mobilt – videó!

Most, hogy az iPhone 7 párosról már lehullott a lepel, mindenki arra kíváncsi, milyen lesz a legnagyobb versenytárs visszavágása? Aki kíváncsi, pár másodpercre már láthatja is.

Az idei Google referenciamobilokról már sokféle pletyka és híresztelés elindult. Elsőként az szivárgott ki, hogy a gyártó felhagy a Nexus márkanévvel, és Pixel név alatt hozza ki az új telefont. Sőt, telefonokat, mert arról is hallani lehetett, hogy az iPhone 7 és 7 Plus duóhoz hasonlóan itt is párban jönnek: a Pixel kap egy Pixel XL nevű nagytesót (a pikszelikszel magyarul még jobban is hangzik, mint angolul, juhé).

Aztán jöttek az első kiszivárgott fotók. Az alábbi kép megerősíteni látszik a két modellről szóló teóriát. A készülékházat elegánsan két területre osztották a hátlapon, az alsó rész kissé mattított fémnek tűnik, míg a felső már inkább műanyagnak kinéző területen található a LED vakus kamera, valamint a Huawei telefonjain már ismert elhelyezésű ujjlenyomat-olvasó.

google-pixel-002

Mivel a készülékek kialakítása összességében a legutóbbi HTC modellekre emlékeztet, a legtöbben a tajvani gyártót sejtik a telefonok mögött, és úgy vélik, október 4-én lesz a nagy leleplezés, amikor azt is pontosan megtudjuk, mi “ketyeg” a Pixel és a Pixel XL készülékházában.

Viszont úgy tűnik, a Google idejekorán leleplezte saját magát.

Az történt ugyanis, hogy a Nest nevű, otthoni biztonságtechnikával foglalkozó vállalat megjelentetett egy reklámfilmet, melyet már több ország tévécsatornáin is el lehet csípni. Ebben pedig két helyen (először a kilencedik másodpercnél, majd a közvetlenül utána bevágott snittben) felbukkan egy készülék, ami nagyon is hasonlít az előzetesen kiszivárgott fotókhoz, de legalábbis az biztos, hogy semmilyen létező mobil nem néz ki pontosan így. Mivel pedig a Nest működését ugyanaz az Alphabet nevű ernyőcég igazgatja, ami alá a Google is tartozik, eléggé valószínűvé válik, hogy nem véletlen egybeesésről van szó, és amit a pár másodpercnyi részletben látunk, az bizony a hamarosan hivatalosan is megjelenő Pixel család valamelyik tagja.

Mielőtt eltávolítják a kisfilmet YouTube-ról, gyorsan átmentettük magunkhoz, szóval lehet megnézni, kikockázni, aztán kommentelni: tényleg ez lesz-e az új Google mobil, és ha igen, vajon hogy tetszik?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik