Mobil

iPhone 7: lusta vevők helyett robotok várják

A legtelhetetlenebb iPhone 7 vásárlók már napok óta az Apple boltok előtt szobroznak, de az egyik viszonteladó ötletes kampányt épített a sorban állókra.

Ahogy minden évben, idén is beálltak, beültek, sőt “besátraztak” az Apple boltok elé azok, akik mindenki másnál előbb, már a hivatalos forgalmazás megkezdésének pillanatában szeretnének egy új iPhone-t birtokolni. Igaz, jól meg is szívták, mert ha nem előrendelt telefonért mennek, akkor bizony hiába vártak akár napokat is az utcán: az iPhone 7 fényes fekete kiadása és az összes iPhone 7 Plus modell első készlete már a nyitás előtt elfogyott.

Mindenesetre az Apple-őrültek kitartása és fanatizmusa hihetetlen, idén már öt nappal a bolti megjelenés előtt elkezdtek kígyózni a sorok, egyesek akár 800 ezer forint környéki összeget is képesek kifizetni “bérsorbanállóknak” azért, hogy helyettük bekkeljék ki az utcán a megjelenésig hátra lévő napokat. Talán pont az ilyen elvetemültekre építette kampányát az Új-Zélandi Apple viszonteladó, a Spark.

Náluk ugyanis nem emberi sorbanálló-rabszolgákat lehet bérelni, hanem olyan apró robotokat, amelyeknek hasára egy-egy telefont erősítettek. Ezek a robotok a vásárlók helyett szobroznak a sorban, akik kényelmes otthonukból webkamerán keresztül léphetnek kapcsolatba gépi avatárjukkal, körbenézhetnek az utcán, de akár olyan apróságokra is utasíthatják az apró gépezetet, hogy az táncoljon, vagy fekvőtámaszokat csináljon.

A 100 darab Alpha 1 robot mindegyike “elkelt”, így szeptember 9-e óta várnak türelmesen a bolt előtti utcaszakaszon. Ráadásul a viszonteladó a vásárlás után az apróságokat is ajándékba adja a vásárlóknak. Szép új világ, nem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik