Mobil

Itt a Samsung akcióterve a Note 7-ekkel kapcsolatban

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 09. 15. 13:01

A Samsung Galaxy Note 7 megjelenése messze nem azt hozta, amit a gyártó elvárt tőle, hiszen a legkevésbé sem az volt a cél, hogy lakásokat borítsanak lángba a túlhevülő akkumulátorokkal. Tenni kellett hát valamit, ami első körben azt jelentette, hogy visszahívási (a Samsung szóhasználatával élve csere) programot rendeltek el a már eladott készülékekre, illetve a gyártó kidolgozott egy hatpontos akciótervet, hogy kiküszöbölje a csorbát. Ez a következőkben foglalható össze:

  1. Az Európában már üzembe helyezett Note7 készülékekre üzenetet küldtek, amelyben arra kérték felhasználóinkat, hogy kapcsolják ki a mobiltelefonjukat és a lehető leghamarabb vigyék vissza készüléküket oda, ahol megvásárolták.
  2. Folyamatos kapcsolatban állnak a Note7 tulajdonosokkal, hogy teljes körűen tájékoztathassák őket a legfrissebb fejleményekről: az összes európai Samsung.com weboldalon közzétettek egy egyértelmű útmutatót, illetve direkt e-mail üzeneteket küldtek a felhasználóknak és frissítették a releváns közösségi média felületeiket.
  3. A szállítókkal és viszonteladó partnerekkel együtt dolgoznak azon, hogy a felhasználók szeptember 19-től, hétfőtől a már meglévő készüléküket új Galaxy Note7-re cserélhessék.
  4. Európa-szerte kapcsolatba léptek és együttműködnek a releváns szabályozó hatóságokkal és szervezetekkel annak érdekében, hogy a részvényeseket informálhassák a legfrissebb tervekről és üzenetekről.
  5. Folyamatosan együtt dolgoznak a beszállítókkal, hogy biztosítsák a megfelelő minőségű gyártási folyamatot, és garantálhassák a minőségbiztosítási elvek betartását. A vizsgálatoknak köszönhetően bíznak benne, hogy a hamarosan Európába érkező cserekészülékekben az akkumulátor hibáját teljes egészében ki tudják küszöbölni.
  6. Minden Note7 készülék csomagolását fekete négyzettel címkézik fel, amely egyértelműen jelöli majd, hogy a készülék már az új gyártásból származik. Ez egyértelműen jelzi a felhasználók számára, hogy nem lehet probléma az eszközzel…vagy legalábbis nem olyan, ami miatt a visszahívás történt.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Brüsszel, 2013. március 14.
Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Angela Merkel német kancellár beszélget az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának első napján Brüsszelben 2013. március 14-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.