Mobil

Tudta? Nem mindegy, melyik kézben tartja a mobilt!

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik telefont melyik kezünkben, és milyen fogással tartjuk.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy nem mindegy, melyik fülünkhöz tartjuk a telefont, hiszen az egyikben jobban átjönnek az érzelmek, míg a másikban racionálisabbak tudunk maradni. Most azonban úgy néz ki, hogy egyáltalán nem mindegy az sem, melyik kezünkben tartjuk az eszközt, mert ettől függhet a jelerősség.

Gert Pedersen, az Aalborg Egyetem professzora szerint nagyon nem mindegy, melyik kezünkkel és hogyan fogjuk a telefont beszélgetés közben, hiszen mindez erősen befolyásolhatja azt, hogy milyen minőségben halljuk egymást, mert a kezünk takarhatja az antennát. A professzor ennek megfelelően csoportosította is az ismertebb telefonokat aszerint, hogy jobb avagy bal kézben érdemesebb inkább tartani.

iphone antenna

Ennek megfelelően azt javasolja, hogy a balunkban a Microsoft Lumia 650, a Huawei P9, és a Samsung Galaxy S7 Edge legyen, míg a jobban az iPhone 6s Plus, az LG G5, és a HTC 10. Ám ha biztosra akarunk menni, akkor segíthetünk a telefon antennájának azzal, hogy nem fogjuk totál marokra, hanem inkább kicsit nyújtott ujjunkkal biztosítsuk, hogy a hátlap ne simuljon a tenyérbe.

Vagy használjuk a headsettet, és így, mivel nem kell a fülünkhöz tenni, nem takarjuk az antennát sem, mert könnyebben fogjuk megvalósítani azt, amit az előbb leírtunk. Vagy ha lehet, egyáltalán ne fogjuk a telefont. Azt, hogy valóban van-e jelentősége ennek az egésznek, nem tudni, de Pedersen szerint célszerű lenne a dobozokon az antennák érzékenységét is feltüntetni, különböző kategóriákba sorolva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik