Mobil

Mit nekünk iPhone 7, ha itt az új LG V20?

Az LG V20 minden olyan hibát lerázott magáról, ami miatt az LG G5-re moroghattak a felhasználók, és még a legújabb Apple mobilt is több téren orrbaveri.

Az odáig stimmel, hogy a tegnapi napon a legnagyobb médiahájpot az iPhone 7 bejelentése adta, de fontos gyorsan idebiggyeszteni egy olyan telefont, ami méltó versenytársa az új almás mobilnak, és persze az androidos csúcskategória egyéb szereplőinek is. Az LG is bemutatta ugyanis idei második csúcskészülékét, így most már mindenki tudhatja, hogy az LG V10 utódjaként érkező LG V20 (milyen meglepő) mire is képes. A V20 egy rendesen a prémium kategóriába tolt 5,7 hüvelykes telefon, melynek másodlagos kijelzője is van, és a gyártó az anyaghasználatnál sem kívánt lejjebb adni a legjobból.

Az alapvető specifikációk megfelelnek a követelményeknek, tehát a burkolat alatt Snapdragon 820 dolgozik, amit 4 GB RAM, és 3200 mAh-s akkumulátor egészít ki, az IPS LCD kijelző pedig 2560×1440 pixelt tud, ami garantálja a pengeéles képet (helló, még mindig csak 1080p-t tudó iPhone 7 Plus, hogy a kisebb tesóról ne is beszéljünk). A nagy gurítás emellett a másodlagos kijelző, ami a főkijelző felett helyezkedik el, és egy kisebb felületen mutatja a töltöttséget, a minialkalmazásokat, a naptárbejegyzéseket, a zenelejátszó kezelőfelületét, illetve a szöveges sorokat attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Fontos tudnivaló, hogy az LG odafigyelt arra, hogy a felhasználóknak milyen kifogásaik voltak a jóra, de azért mégis kissé felemásra sikerült G5-tel kapcsolatban, és igyekezett úgy megalkotni a V20-at, hogy ott már hasonló kritikák ne érhessék a terméket.

Forrás: arstechnica
Forrás: arstechnica

Nincs többé moduláris rendszer, és így az összeszerelési minőség is javult, illetve lekerekítették a telefon éleit is, ami sokkal komfortosabb fogást eredményez. Szintén a G4-felé visszakacsintásnak tűnik, hogy megmaradt a hagyományos módon cserélhető akkumulátor, ami a mai időkben komoly fegyverténynek számít. Ehhez, és a microSD csatlakoztatásához, illetve eltávolításához levehető hátlap szükséges, de ez inkább előny az olyan helyzetekben, amikor például vízbe ejtjük a telefont, mint hátrány. A telefon háza valódi fémből van, és nem csak olyan hatásúra fújt műanyagból, de valahol ezen a szinten ezt el is lehet várni.

Forrás: arstechnica
Forrás: arstechnica

Azok, akik a bemutatón a kezük közé kapták a telefont, arról számoltak be, hogy a hátlap levétele csupán felejthető ujjgyakorlat, és egy pillanatra sem érezni azt, hogy bármi problémát okozna a művelet. Ahogyan az LG G5-nél, úgy a V20 esetében is csupán egy kioldógombot kell megnyomni, és már meg is van oldva a dolog. A hátoldalon kamerából egy 16 megapixeles egység kapott helyet, mégpedig 75 fokos látószöggel, de akinek ez nem elég, annak ott a másodlagos kamera a maga 8 megapixelével, és 135 fokos látószögével.  Aki pedig a szelfik barátja, annak elöl az 5 megapixeles egység lép szolgálatba, ami 83 és 120 fokot tud, gazdája óhajától függően. Ezzel azonban még nem merült ki a tulajdonságok tárháza, mert mindamellett, hogy lézeres az autofókusz, a kamera gombjai mellett ott az ujjlenyomat-olvasó is. Az LG V20 az érzékenyebb fülekkel megáldott felhasználóknak is igyekszik kedveskedni, köszönhetően a 32-bites Hi-Fi Quad DAC-nak, ami a gyártó szerint annyit tesz, hogy őrületes élőzene-hangzást képes produkálni a megfelelő fülessel, miközben akár 50 százalékkal is hatékonyabban zárja ki a környezeti zajokat, mint bármi más.

Nem csak az LG de a Google is ünnepelheti a V20 érkeztét, hiszen ez az első olyan okostelefon, melyen az Android 7.0 Nougat rendszer figyel, ám erre a koreai gyártó ráfeszítette a saját felületét, tehát nem az alaprendszert láthatjuk rajta, az megmarad a Google saját márkás telefonjainak. Azt még nem tudni, hogy mennyibe kerül majd az LG V20, de sokan úgy vélik, hogy a V10-hez hasonlatos 700 dolláros árcédula fityeg majd rajta. Alig várjuk, hogy szanaszét taperolhassuk egy teszt formájában. Mikor jön már?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik