Mobil

Pokémon Go: enyhült a láz, de még csörög a kassza

A Pokémon Go naponta annyi pénzt hoz, amennyit itthoni átlagkeresetből félezer év alatt melózna össze valaki.

A Pokémon Go nagyobbat szólt, mintha az 56 000 tonnás USS Iowa annak idején egyszerre sütötte volna el az összes fegyverzetét, és bár a hisztéria továbbra is tart, illetve sajnos halálos áldozatot is követelt, mostanra kicsit alábbhagyott a rengés. Ettől függetlenül természetesen továbbra is sokan játsszák, és a kiadó malacperselye is hízik szépen.

Két hónappal a július 6-ai start után a játék 440 millió dolláros bruttó bevétellel büszkélkedhet a Google Play-en és az App Store-on, ami nettó bevételben azt jelenti, hogy 308 millió dolcsival gazdagította eddig a Niantic kiadót. Az alábbi ábrán az látható, hogy ezzel a bevétellel a Pokémon Go több olyan új mozifilmet is megelőzött, melyek elvileg kasszasikernek számítanak.

pokemon go filmek
Forrás: SensorTower

Annak ellenére, hogy a játék már nem mindenütt áll a toplisták élén, még így is naponta négymillió dollárt hoz. Még egyszer, érzékeltetésképp:

több mint 1,1 milliárd forintot, minden egyes nap.

Ebből már valószínűleg meg lehet élni. Az első két hónapban 180 milliónál is többen töltötték le a játékot, ami olyan, mintha 18 magyarországnyi (a szerencsésebb országokban munkát vállalók nélkül 20 magyarországnyi) ember látogatta volna meg valamelyik digitális boltot, és kattintott volna a “letöltés” gombra.

Ezek nagyon komoly számok, és ha hozzávesszük, hogy becslések szerint az összes aktív amerikai okostelefon 12 százalékán található meg jelenleg is a Pokémon Go, akkor nagyjából érezzük, hogy miként lehet naponta 1,1 milliárdnyi forintot keresni, ráadásul legálisan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik