Mobil

Novák Laci beájulna a két új Huawei mobiltól

Nem tudtuk kihagyni az idióta címet, a kínai gyártó két új telefonja ugyanis a nova és nova plus névre hallgat, tehát megjöttek a Novák.

A berlini IFA kiállításon egy teljesen új okostelefonos családot jelentett be, a nova (így, kisbetűvel) család első két tagja a nova és a nova plus modell. A nova hardveres jellemzői alapján egy erős középkategóriás készüléknek ígérkezik, és érdekes módon nem a Huawei saját gyártású processzora hajtja, hanem Qualcomm Snapdragon 625. Az 5 hüvelykes, full HD IPS kijelzővel szerelt modellben 3 GB RAM és 32 GB tárhely figyel, 12 megapixeles kamerájának képpontjai pedig az átlagosnál nagyobbak. Az egybeépített (unibody) alumínium ház sokban emlékeztet a Nexus 6P-re, amelyet a Huawei a Google számára készített.

Az viszont jó hír, hogy középkategória ide vagy oda, viszonylag erős, 3020 mAh kapacitású akku került a gépházba, ami a Power Saver 4.0 funkcióval együtt igyekszik a szokásosnál hosszabb használati időt biztosítani (hogy ez a gyakorlatban mennyire sikerül, majd teszten kiderítjük).

A kamerára visszatérve a hátlapi lencse széleslátószögű, a szenzorokat pedig rossz fényviszonyok között is hatékony használatra optimalizálták. Az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera található, ami szintén “fényjavító” technológiával rendelkezik, szoftveresen pedig egy Smink és Szépítés nevű funkció tünteti el a bőrhibákat (és túltolva ufót csinál belőlünk).

huawei-nova-002

A nova plus kijelzője 5,5 hüvelykes, a hátlapi kamerája 16 megapixeles, akkumulátora pedig 3340 mAh kapacitású, a belső motor viszont megegyezik a kisebb készülékével. Mindkjét telefonon megtalálható a P9 és P9 Lite modelleken már megismert hátlapi ujjlenyomat-olvasó, amely egyszerre gyors, pontos, és extra funkciókat is kínál. A mobilokat DTS Headphone X nevű, kiemelkedően jó hangminőséget ígérő fülesekkel szállítják. A két új modell Magyarországon október végétől lesz elérhető, az európai irányár 399 és 429 euró (nagyjából 124 000 és 134 000 forint) lesz, amiből még nem tudni, mennyit faragnak a magyar adók és egyéb járulékok.

Emellett a kínai gyártó azt is bejelentette, hogy több új színben is elérhető lesz a P9 telefon, és jön a MediaPad M3 tablet (8,4 hüvelykes, 2560×1600 képpontos felbontású kijelzővel, Harman Kardon sztereó hangszórókkal, Kirin 950 processzorral, 5100 mAh kapacitású akkuval).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik