Mobil

Ezzel az androidos alkalmazással bárki elől elrejtőzhetsz

Mostantól az Androidosok is ingyenesen, és kötöttségektől mentesen rejtőzködhetnek.

Azok, akiknek a telefonjuk hátlapján egy harapásnyommal ellátott alma van, már májusban megkapták az ingyenes, és korlátozások nélküli VPN alkalmazást, hiszen ekkor érkezett meg iOS-re. Most végre az androidosok is csatlakozhatnak, köszönhetően annak, hogy immáron a Google Play Store-ban is ott figyel az Operához való kiegészítés.

A névadás sem lett túlbonyolítva, hiszen simán az Opera Free VPN-re kell rákeresnünk a digitális boltban, ami szemben a norvég cég másik VPN alkalmazásával, nem tömöríti a forgalmunkat, hanem csupán egy teljesen hétköznapi VPN app, ellenben ingyenes, és végtelen forgalmat engedélyez, sőt, feliratkozni sem kell semmire.

Egy ilyen app abban az esetben tud nagyon hasznos lenni, ha olyan tartalmat szeretnétek elérni, ami földrajzi korlátozás alá esik. Ilyenkor egy virtuális lokációt kell csak megadni és működik a dolog. Ezen kívül a szégyenlősebb felhasználók letilthatják az online tevékenységüket figyelő trackereket, vagy sütiket is, ami alapból egy mobilos netforgalom esetében nem lehetséges.

A letöltők kapnak még néhány extra eszközt is, mint amilyen a Wi-Fi teszt, ami megmondja, hogy mennyire biztonságos az a vezeték nélküli hálózat, melyre éppen csatlakozva vagyunk.

opera vpn

Amennyiben a teszt eredménye egy szép nagy “A”-betű, úgy minden oké, de ha “F”-et kapunk, akkor azonnal gyújtsunk fel mindent, és meg se álljunk Mexikóig. Vagy használjuk az Opera VPN-jét, mert ez is egy megoldás. A teszt azt is ellenőrzi, hogy a hálózat nyílt, vagy privát, és ha titkosított, akkor mennyi eszköz kapcsolódik rá, amennyiben az IP és a hely elérhető. Sőt, azt is mutatja, hogy mások látják-e a mi kütyünk adatait. És ezzel még mindig nincs vége a tűzijátéknak.

A Guardian funkciónak köszönhetően a trackereket is blokkolja, miközben kapcsolódva vagyunk az Opera VPN-re, ami öt virtuális lokációt kínál, úgymint Kanada, Egyesült Államok, Németország, Szingapúr, és Hollandia. Alapértelmezésben az alkalmazás oda kapcsolódik, ami a legközelebb van hozzánk, de ezt bármikor megváltoztathatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik