Mobil

Ezek a Sony mobilok ehetnek a legújabb Android édességből

A japán gyártó is közzétette, hogy mely modellek kapnak Nougat oprendszert

Egy-egy Android főverzió megjelenésekor össznépi izgalom lesz úrrá sokakon, hogy vajon a kedvelt mobiljuk kap-e az új kiadásból, vagy sem. Mivel a Nougat néven futó Android 7.0 hivatalosan is megjelent a Nexus mobilokra (bár ott is vannak hiányzók), a többi gyártó is szépen listázza, hogy ki fog örülni és ki nem lesz annyira boldog.

Legutóbb a Sony tette közé a SZENT LISTÁT, ami tartalmazza a Nougat-barát modelleket. Ezek a következők: Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra és Xperia X Performance.

A gyártó felhívja a figyelmet, hogy teljes erővel dolgoznak a frissítéseken, de a „hamarosan” szónál pontosabb meghatározást nem kapunk tőlük az időpontot illetően. A bejegyzés alatti kommentekben nem kis felháborodást kelt, hogy végül a Z3, Z3 Compact, valamint az M5 is kimarad a szórásból.

android_nougat_y1

A többi gyártó közül csak kevesen tették egyértelművé a terveiket, így legfeljebb tippelgetni lehet a korábbi frissítési ütemezésből kiindulva. A HTC egészen biztosan frissíti a HTC 10, a HTC One A9 és HTC One M9 modelleket, a tajvaniak nem beszéltek azonban az M8-ról, vagy arról, hogy mikor érkezik az update.

A Huawei tavaly decemberben kezdte kiadni a Marshmallow csomagokat a Mate 8 megjelenése környékén, így most is egy év végi időpontra számíthatunk – de a pontos típusokról még semmit sem tudni. Az LG G5 valószínűleg aránylag korán, már az ősz folyamán megkapja a Nougatot, a G4 tulajoknak biztosan várniuk kell majd pár extra hetet. Aki biztosra akar menni, az gyúrjon a V20-ra, mert ez lesz az első olyan androidos mobil, ami eleve 7.0-val érkezik meg a piacra.

A nálunk nem annyira gyakori Moto (X Play, X Style) modellek a Google örökség miatt vélhetően aránylag gyorsan, a Nexus eszközök után elsőként kaphatnak az új rendszerből. A Samsung esetében egyelőre csak sötétben tapogatózunk, és legfeljebb annyit jelenthetünk ki, hogy az aktuális csúcsmodellek (Galaxy Note 7, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge) pár hónapon belül biztosan kapnak az új verzióból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik