Mobil

A Moto keményen beszólt a legnagyobb ellenfélnek

A Moto szerint a koreaiak lenyúlták tőlük az egyik legismertebb megoldásukat.

Éppen a napokban emlékeztünk meg a Microsoft Apple-t gúnyoló videójáról, és máris itt egy újabb hasonló történet. A szóban forgó kép, illetve megjegyzés az amerikai Moto Twitterén jelent meg, amiben a fiókot kezelő munkatárs felveti, hogy mégis mennyire ok az, ha valaki lenyúl a másiktól egy király funkciót.

„És mégis melyik galaxisban van az rendben, hogy valaki lenyúlja a konkurencia menő funkcióját?”

A Moto annyira azért nem tökös, hogy nevesítse, kire is gondol pontosan, de a „galaxy”szó említése elég egyértelművé teszi, hogy a Samsungról van szó. Azon belül is az Always On kijelző technológiáról, amikor a panel folyamatosan kijelzi fontosabb információkat. Moto Display néven ezt ők már jó ideje alkalmazzák, és szerintük a Samsung tőlük nyúlta le.

A tweetre érkező válaszok tökéletesen mutatják, mennyire veszélyes egy ilyet kitolni a netre. Valaki azt írja, hogy a Lumia „glance screen” négy éve létezik, amire azonnal jött a riposzt, hogy a Nokia a Symbian Belle verziójában is megtalálható volt ez, ami a legvisszafogottabb számítások szerint is nyolc évvel ezelőtti sztori.

Ha a Lenovo által igazgatott Moto szándéka az volt, hogy egy kis felhajtást érjen el a hamarosan érkező, moduláris felépítésű Moto Z érkezése előtt, akkor nem volt rossz ötlet. A mobil egyébként információnk szerint hazánkba is elér majd valamikor ősszel, ami azért remek hír, mert a márka évek óta eltűnt Magyarországról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik