Mobil

Még egy szög került a Google közösségi koporsójába

Annak idején a Facebook megdöntésére álmodták meg a Google+ közösségi szolgáltatást, ám az sosem indult be igazán. Azóta szép csendben építik lefelé, olyan kis lépésekkel, mint a mostani.

Sokaknál előfordul, hogy azért nem írnak valahová véleményt vagy hibajelentést, mert regisztrációt, profil létrehozását igényli az interakció. A Google Play-ben is kell egy profil ahhoz, hogy értékelni tudjuk az appokat, igaz, ez az Androidos felhasználóknál nagyjából alapértelmezett, hiszen Gmail fiók, YouTube és egyéb Google appok esetében úgyis van az embernek valamilyen Google fiókja. Ez pedig ideje egyet jelent azzal, hogy valakinek Google+ fiókja is legyen egyben.

Ám ettől függetlenül a gigacég úgy döntött, hogy a Google Play Store esetében nem lesz szükség Google+ hozzáférésre ahhoz, hogy bárki írhasson például egy értékelést adott alkalmazásról. Ennek örömére a TechCrunch gyorsan rászakadt a lehetőségre, ám azt tapasztalta, hogy laptopon keresztül a Play Store továbbra is Google+ hozzáférés létrehozására biztatja a felhasználót. Ettől függetlenül mások Androidos telefonról simán, mindenféle plusz sallang nélkül tudtak írni az alkalmazások alá, tehát a dolog valóban működik.

play store

Az, hogy ebben az esetben eltávolította a Google a pluszos kitételt, annak a folyamatos változtatásnak az egyik lépése, ami már tavaly megkezdődött, és elsőként a YouTube “felszabadításán” volt tetten érhető. “A felhasználók azt mondták, hogy sokkal egyszerűbb egyetlen hozzáféréssel használni mindent”, mondta Bradley Horowitz, a Google alelnöke, ám gyorsan azt is hozzátette, hogy az emberek szerint ez az egy fiók nem feltétlen a Google+ kell, hogy legyen.

A Google+ ötéves történetéhez hozzátartozik, hogy mikor nyolc év után Vic Gundotra bejelentette, hogy távozik a cégtől (és a Google+ az ő gyermeke volt), mindenki csak “walking dead”, tehát sétáló halott néven illette a gigacég közösségi hálózatát, ami labdába sem rúghat a Facebook mellett. Pedig annak idején épp azért hozták létre, hogy megtörjék vele a Zuckerberg-birodalom egyeduralmát. Nos, a jelek szerint nem sikerült, a mostani egy újabb csendes lépés afelé, hogy lassan tényleg elfelejthessék ezt a próbálkozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik