Mobil

Jövőre borítékolható az iPad túladagolás

Három modell is jön 2017-ban, de az igazi nagy újdonságok csak 2018-ban érkeznek.k 2017-ben érkeznek.

Egyre több jel utal arra, hogy az Apple jövőre még nem akar túlságosan nagyot villantani táblagép fronton, bár az iPad már egy ideje kifejezetten rosszul szerepel a piacon. Legutóbb az hatalmas kijelzővel ellátott Pro változat hozott új színt a kínálatba, amit pár hónapra rá annak kisebb, 9,7 colos verziója követett.

Még elég sok idő van hátra a jövőre esedékes termékbemutatókig, a jól értesült szakértők azonban már most szellőztetik, hogy mire készül az Apple. Közülük az egyik legismertebb elemző, Ming-Chi Kuo tette közzé tippjeit, amelyek szerint 2017-ben három új modell jön majd, amelyek forradalmat nem visznek végbe (ezzel az Apple jó ideje adós már), de legalább valami életet hoz a termékcsoportba.

ipad_pro_kuo_pletyi

A menetrend úgy fog kinézni, hogy elsőként jön az új, meglepő módon (nem!) iPad Pro 2-re elnevezett, 12,9 colos tablet, amit egy új, 10,5 colos variáns követ majd. Ezzel ez a széria kap egy köztes modellt, ami árban felette lesz a továbbra is megmaradó, 9,7”-os verziónak. Az árazáson kívül fontos különbsége jelent, hogy a két nagyobbik modell már az Apple A10X chipsetjét kapja, míg a kisebbik marad az A9X-nél.

Kuo nemcsak a várható termékekről, hanem azok teljesítményéről is elmélkedett egy kicsit, amiből az derül ki, hogy az új készülékek nem fogják jelentősen befolyásolni a piaci viszonyokat. Az elemző szerint

az eladások egészen addig lejtmenetben lesznek, amíg 2018-ben meg nem érkezik az új generáció.

Erről egyelőre csak nagyon homályos elképzelések vannak, amelyek középpontjában ezúttal is a kijelző áll. Állítólag az Apple minden téren újítani fog, bedobja a flexibilis AMOLED adut, den ezen kívül a kezelőfelület is radikális változásokon fog átesni. Hasonlóan nagy változásokról lehet hallani az iPhone-okról is, amelyek már jövőre megkaphatják az OLED kijelzőt és a teljes üvegborítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik