Mobil

Megmutatjuk, milyen mobilok kapnak új Androidot

Csak a változás állandó, tartja az elcsépelt mondás, és ez igaz a mobilos operációs rendszerekre is, így az Android számtalan édessége után itt az újabb, ami a nugát névre hallgat, bár külföldiül hajlamosak Nougat-ként emlegetni. És ha új oprendszer, akkor azt sem árt tudni, hogy első körben mely készülékek támogatják, de hála az internet végtelen kognitív tudatának, így már mutatjuk is.

Kezdjük hát rögvest a Nexus készülékekkel, melyeket ugyan nem a Google gyárt, de az ő specifikációi szerint készülnek, így ennek megfelelően a Nexus 6, a Nexus 5X, valamint a Nexus 6P biztosan megkapják a Nougatot, ám amint látható, a Nexus 5 és a Nexus 7 2013 már nem, tehát ott szomorkodás van. A Samsung kínálatában a Galaxy Note 7,  a Galaxy S7 és az edge, a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 és az edge, valamint az edge+ számíthatnak a legfrissebb rendszerre. Az összes többi modell pedig egy hatalmas kérdőjel.

android nougat

LG-éknél az LG V20 biztosan, és az LG G5 is, illetve elképzelhető, hogy az LG G4, valamint a V10 is Android 7.0-t kap, de ez még nem biztos. A Lenovo által bekebelezett és névleg meg is szüntetett Motorola készülékeinél a Moto Z összes variánsa, a Moto G4, a Moto X Play, valamint a Moto X Style biztosan nugátosodnak, míg a HTC-nél a  HTC 10,  a HTC One A9, és a HTC One M9 szintén számíthat Android 7.0-ra.

Nem akar lemaradni a Huawei sem, ezért náluk jó eséllyel a Mate 8 és a P8, valamint a Honor 5X kapja meg a Nougat rendszert, de ha a többi – nagyjából 13 000 – egyéb Androidos modellel is akarunk foglalkozni, akkor a OnePlus 3, és az Axon 7 az, ami mindenképpen említést érdemel, de biztosak lehetünk benne, hogy a Xiaomi sem kíván lemaradni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik