Mobil

Mozgó festmények mobilon: itt a Prisma videós klónja

A telefonos fotókra különféle művészeti stílusokat ráhúzó Prisma is tervez videós bővítményt, de egy trónkövetelő hamarabb megcsinálta.

Az egyik legújabb mobil-fotómegosztós őrületet a Prisma váltotta ki: az először iOS-re, majd Androidra is megjelent alkalmazásban  kis, Instagram méretű képeket gyárthatunk úgy, hogy az alkalmazásból közvetlenül elkattintott, vagy a telefon tárhelyéről kiválasztott fotókból különféle szűrők felhasználásával klasszikus festményt, szürreális álomképet, vagy épp fekete-fehér tusrajzot gyártunk.

Főleg az androidos megjelenés után lett nagy közönségkedvenc a Prisma, amelynek fejlesztői látják is a lehetőséget az alkalmazás továbbfejlesztésére, már jelezték, hogy tervezik a videós, sőt még az élő videóközvetítéses verziót is. Viszont időközben jött egy orosz fejlesztőlány, aki mozgóképben legyorsulta őket.

Az Anna Artamonova által megálmodott Artisto nagyjából ugyanazon a módszeren alapul, mint a Prisma, csak épp videókat alakít át. A Google-féle Deep Learning technológiát felhasználó módszerrel rövid filmecskékből csinálhatunk festményt vagy grafikát. A fejlesztő szerint még erősen béta állapotban tart az app, és valóban sokszor lassul be, vagy fut hibára, valamint az elérhető szűrők mennyisége sem csapkodja az egeket, de a koncepció máris használható, iPhone-okon és Android alatt ki is lehet próbálni. Itt pedig egy rövid ízelítő videót lehet megnézni az Artisto tudásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik