Mobil

800 méteres halálugrást élt túl ez az iPhone

Eddig meg voltunk győződve róla, hogy a Nokia 3310-es a világ legellenállóbb mobilja, de a mostani sztori után egy kicsit gondolkodóba estünk. A kanadai Jeannine Buck egy Cessna repülőgépen élte át azt a sokkot, amitől valószínűleg sokan félnek: közel 800 méteres magasságban kicsúszott a kezéből a mobilja, ami egy pillanat alatt eltűnt az alattuk lévő fák között.

Az ember ilyen esetben elég gyorsan elengedi a dolgot és fejben már azt tervezi, hogy milyen telefont vesz helyette. Jeannine azonban úgy volt vele, hogy tesz egy próbát, és aktiválta az Apple Findy My iPhone szolgáltatását, hátha jelez valamit. (Ezt egyébként erősen javasolt minden iPhone tulajnak aktiválni.)

A nő legnagyobb megrökönyödésére

a térképen ott figyelt az elvesztett iPhone,

amiből arra is lehetett következtetni, hogy működőképes maradt. Ezután nem volt kérdéses, hogy expedíciót indított a Vancouverben található Stanley Parkba, amihez az egyik barát telefonját használták.


A Facebookra posztolt kép alapján rövid idő alatt meg is lett a telefon, amit a térkép segítségével, illetve a mobil megcsörgetésével sikerült összehozni. A kép tanúsága szerint az iPhone 5s szinte sértetlenül megúszta a kalandot, pár karcolást leszámítva nem esett baja, a legnagyobb csoda azonban az, hogy a kijelző sem sérült meg.

Slusszpoén: Jeannine az esetet megelőzően változtatta meg a csengőhangját, ami egészen addig a „Stayin’ Alive” volt. Az iPhone csodálatos megmenekülése után azonnal visszatért a klasszikushoz.

(via: GeekWire)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik