Mobil

Mutatjuk, hogy költs el 1 milliót egy mobilra

A Vertu új kollekciója a legolcsóbb vonalat képviseli, de még így is baromi drága.

Felkeltél ma reggel, odakészítetted a kávét, és átfutott az agyadon, hogy „van fölös egymillióm, mégis mi a bánatot kezdjek vele”? Ha így volt, akkor azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy ennyiért (illetve 1 176 588 forintért) már meg tudod venni a Vertu történelmének eddigi legolcsóbb mobilját. Hatalmas biznisz!

Ez a gyártó arról híres, hogy a telefonjai extrém/drága/ellenálló anyagokból épülnek fel, de tudásban nem hoznak többet egy középkategóriás készüléknél. Ezt a képletet a frissen bejelentett Aster Chevron sorozat új tagjai sem rúgják fel. A kék, pink, illetve fekete kivitelben létező mobilok gyártásakor titániumot, a kijelző védelmére zafír kristályüveget, a ház borításához pedig „kimagaslóan rugalmas olasz anyagot” használtak, jelentsen bármit is ez utóbbi kitétel.

vertu_aster_chevron

Ahogy említettem az előbb, a Vertu nem törekszik arra, hogy erőben, tudásban a maximumot kapd. Az androidos (5.1 Lollipop) modellek ezért kábé kétéves hardverrel szolgálnak, ami alatt egy négymagos, Snapdragon 801-es chipset, 4,7 colos, full HD felbontású kijelző, 2 GB RAM, 64 GB tárhely, egy 13 megapixeles, Hasselblad kamera, végül egy 2275 mAh-s, vezeték nélküli töltést támogató akku értendő.

Soha nem volt ilyen olcsó Vertu mobil, amit a 4200 dolláros árcédula is jelez. Aki ennél is több pénzt égetne el teljesen feleslegesen, annak még mindig sok lehetősége van, hiszen akad a kínálatban még kígyóbőr, struccbőr borítású telefon közel 8000 dollárért, sőt, ha aligátorbőrre vágysz, akkor 10 ezer dollárért, azaz 2,8 millió forintért ilyet is rendelhetsz magadnak.

vertu_aster_chevron2

A Vertu történelme egyébként tökéletesen példázza, hogy a luxustermékekre mindig volt és lesz is igény.

A vállalatot a Nokia alapította még 1998-ban, majd a brit irányítású vállalatot 2012-ben egy befektetői csoport vásárolta meg állítólag 200 millió dollárért. A követező tulajdonos váltás 2015-ben történt meg, amikor egy hongkongi cégcsoport vette át az üzletet és futtatja a mai napig zavartalanul. A Nokia a mai napig megőrzött magának egy 10 százalékos tulajdonrészt, mert a finnek is tudják, hogy aligátorbőrös mobilra mindig is lesz igény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik